Welcome to WebmasterWorld Guest from 3.85.245.126

Forum Moderators: open

Message Too Old, No Replies

audio not playing in Windows

     
8:46 am on Sep 20, 2018 (gmt 0)

New User

joined:Sept 16, 2017
posts: 5
votes: 1


Hi
I code at home on a mac, and use a library Windows computer to test...

Neither Chrome nor IE will play the audio at this site <snip>


Expected behavior is:
when you press play, an invisible mask hides the controls;
the coloured image on right goes thru changes, finishing in blue;
and two new links appear at the bottom of the page.

All the code is in the test file. Can anyone help?
cheers

[edited by: engine at 9:02 am (utc) on Sep 20, 2018]
[edit reason] No specifics, see WebmasterWorld TOS [/edit]

9:24 am on Sept 20, 2018 (gmt 0)

Senior Member from US 

WebmasterWorld Senior Member keyplyr is a WebmasterWorld Top Contributor of All Time 10+ Year Member Top Contributors Of The Month

joined:Sept 26, 2001
posts:12913
votes: 893


Is it the code you got working in this thread?
[webmasterworld.com...]

So it works on Mac but not Windows? What media players are being used?

You might need to use a different codec or seperate the additional actions (function.)

So test by just trying the audio code alone. Test in all the popular players. If it plays in them all, then it is the function that is breaking it.
11:28 pm on Nov 19, 2018 (gmt 0)

Senior Member from GB 

joined:Oct 2, 2003
posts: 1019
votes: 39


Hi there Oddjob41,


If you are using the "autoplay" attribute, then you
will find that the "Google Chrome" browser, for
one, now blocks it.

Source:-

Autoplay Policy Changes [developers.google.com]



birdbrain
12:52 am on Nov 20, 2018 (gmt 0)

Senior Member from US 

WebmasterWorld Senior Member lucy24 is a WebmasterWorld Top Contributor of All Time 5+ Year Member Top Contributors Of The Month

joined:Apr 9, 2011
posts:15892
votes: 876


audio not playing in Windows
I knew there had to be a reason Windows is so popular . . .