Welcome to WebmasterWorld Guest from 54.198.179.85

Forum Moderators: open

Message Too Old, No Replies

Google July 2002 Update

     
3:35 am on Jul 26, 2002 (gmt 0)

Preferred Member

10+ Year Member

joined:Aug 3, 2002
posts:482
votes: 0


i see different link:yahoo.com results
5:23 pm on July 28, 2002 (gmt 0)

Administrator from US 

WebmasterWorld Administrator brett_tabke is a WebmasterWorld Top Contributor of All Time 10+ Year Member Top Contributors Of The Month

joined:Sept 21, 1999
posts:38059
votes: 13


Taxpod - it was stable in very little time - yes. They appear to have been working out the turn around time. I think part of that is from the "ever flux effect". They've figured out how to cut down on the transition time and db distribution time.
5:24 pm on July 28, 2002 (gmt 0)

Junior Member

10+ Year Member

joined:Mar 24, 2002
posts:179
votes: 0


Bobmark
No, can't be the problem. The site is about 3 months old. Before this update I had one link showing, and, before the date you mentioned I had a few more other inbounds. Now, none of them are showing, not even the one I had. I really don't get this.
5:50 pm on July 28, 2002 (gmt 0)

Preferred Member

10+ Year Member

joined:Jan 2, 2002
posts:374
votes: 0


I find the whole links in area unreliable in Google and other engines.
In inktomi fed engines and lycos I will see links in appear, disappear, re-appear on almost a daily basis. I know it tends to lag way behind current links in, but I am also sure anything other than a static page link is hit and miss.
I am not sure—I'm sure there are people on here who know definitively—but from looking at how googlebot behaves on my logs, I don't think it will pick up anything other than a permanent link on a static page.
6:14 pm on July 28, 2002 (gmt 0)

Junior Member

10+ Year Member

joined:Mar 24, 2002
posts:179
votes: 0


Thanks Bobmark. I guess I'll just have to wait til next month and see what happens. I hate this, especially that I don't see the reason why it happened.

doc

6:11 am on July 29, 2002 (gmt 0)

Junior Member

10+ Year Member

joined:Mar 14, 2002
posts:66
votes: 0


Update not stable yet?
One of my subdirectories is doing very well on www2 and www3 and intermittantly on www, as late as tonight. It has a PR3 after redirect and is showing up on the first page for a key word. It is ahead of several sites with PR7. Wonder if it will stick. You can see what I mean by doing a search for 411 Canada and looking at the 3rd listing down.
7:15 pm on July 29, 2002 (gmt 0)

Junior Member

10+ Year Member

joined:May 30, 2002
posts:56
votes: 0


The three domains have definitely not synched. For the website I've been observing www2, and www3 list the site correctly while in www.google.com it is still fubar'ed.

I'll be glad when this is all sorted out.

Muskie

Encounter

11:24 pm on July 29, 2002 (gmt 0)

Inactive Member
Account Expired

 
 


Hey,
Does any of u guys know whether Google has started its crawl? Please let me know
12:30 am on July 30, 2002 (gmt 0)

Junior Member

10+ Year Member

joined:Mar 20, 2002
posts:50
votes: 0


Have been monitoring www, www2, www3 every day ..

Today, I am completely out from google.yahoo.com and google.com.

Yesterday still got some traffic from YahooGoogle but today down to zero. It is very unstable. Wonder what's happening there. My page rank is 5-6 but now all not ranked at all. Hope they can quickly clear this mess otherwise I will be in big trouble. Sigh ..........

12:35 am on July 30, 2002 (gmt 0)

Junior Member

10+ Year Member

joined:Apr 16, 2002
posts:82
votes: 0


Looks like the PR calc. is kicking in. My homepge has been PR5 with main pages at 4. Now my main pages are starting to show as 5's.
11:27 am on July 30, 2002 (gmt 0)

Junior Member

10+ Year Member

joined:June 11, 2001
posts:134
votes: 0


Yup, PR is changing for me too. Up one point! woo woo!
3:48 pm on July 30, 2002 (gmt 0)

Junior Member

10+ Year Member

joined:May 30, 2002
posts:56
votes: 0


Today our sight seems to finally have been sorted out. This was on the .ca version of Google too. Google seems to route me to .ca but not always.

Muskie

jtl

4:00 pm on July 30, 2002 (gmt 0)

New User

10+ Year Member

joined:Oct 31, 2001
posts:15
votes: 0


Hi
I have just noticed that I have an extra 200 pages listed in google and that there has been movement on 4 out 5 of my top keywords, they seem to be stable on www, www2 and www3 does this mean its come to the end of the dance for me now?
Thanks JTL
5:23 pm on July 30, 2002 (gmt 0)

Senior Member

WebmasterWorld Senior Member 10+ Year Member

joined:Jan 8, 2002
posts:993
votes: 0


Seems to me its been stable for at least the last 24 hours. I think its fully propagated on all the Google servers.
6:03 pm on July 30, 2002 (gmt 0)

Preferred Member

10+ Year Member

joined:Nov 8, 2001
posts:447
votes: 0


Since the updade our PR went from 7 back to 6, it moved to 7 about 2.5 weeks ago. And we were #2 for a keyphrase and it got replaced by a site using invisable text and keyword suffing. Some of our other high ranking pages were just dropped all together. I am upset to say the least. :( :( :(
8:11 pm on July 30, 2002 (gmt 0)

Junior Member

10+ Year Member

joined:Dec 31, 2001
posts:111
votes: 0


The update isn't finished. I'm showing different results for www www2 etc. on a few of my sites.

[edited by: Brett_Tabke at 6:05 am (utc) on Aug. 6, 2002]
[edit reason] The update over and done with for this month, and so we close this thread. [/edit]

This 135 message thread spans 5 pages: 135