Welcome to WebmasterWorld Guest from 54.226.32.234

Forum Moderators: ergophobe

Message Too Old, No Replies

Joomla URL problem with Google crawler

     

bramley

9:41 pm on Apr 8, 2011 (gmt 0)



Google crawler 'finds' wierd URLs such as :

URLs were here (minus domain) to show the wierd structure but I cant get them to appear properly.

Over 100,000 of them now in Google webmaster tools list !

Joomla is installed in subdir /beijing and that is the live_site setting. SEF is all off. The site works fine for human visitors.

Help !

[edited by: bramley at 9:52 pm (utc) on Apr 8, 2011]

Demaestro

9:47 pm on Apr 8, 2011 (gmt 0)

WebmasterWorld Senior Member demaestro is a WebmasterWorld Top Contributor of All Time 10+ Year Member



ew, have you tried crawling one of the pages that is generating these links in Google as googlebot?

Without seeing your site my guess would be it is crawling js links in a weird way OR one of your components is doing something weird.

bramley

9:51 pm on Apr 8, 2011 (gmt 0)



Thanks - the urls are shown here [forum.joomla.org...]

It adds spurious directories and finally the correct index.php?...

I have a few links that load things with ajax but these are either in addition to an href or just an onclick; but I'll think about it ...

bramley

9:54 pm on Apr 8, 2011 (gmt 0)



Re 'as googlebot' - how to do that ?

Demaestro

10:15 pm on Apr 8, 2011 (gmt 0)

WebmasterWorld Senior Member demaestro is a WebmasterWorld Top Contributor of All Time 10+ Year Member



In G's webmaster tools in the left hand nav

-> Diagnostics -> Fetch A Page AS Googlebot

Demaestro

10:18 pm on Apr 8, 2011 (gmt 0)

WebmasterWorld Senior Member demaestro is a WebmasterWorld Top Contributor of All Time 10+ Year Member



I checked out that Joomla forum posting

Are you still getting the jfolder errors too?

Oddly enough I ran into that today and fixed it so if you still get that message let me know, I'll send you the fix.

bramley

10:52 pm on Apr 8, 2011 (gmt 0)



Hi Demaestro,

Back from dinner.

jfolders errors? what do you mean ?

ps: I'll try the WMT also

Demaestro

10:56 pm on Apr 8, 2011 (gmt 0)

WebmasterWorld Senior Member demaestro is a WebmasterWorld Top Contributor of All Time 10+ Year Member



Oh maybe I misread it. in that other thread Dongle mentions Jfolder error I thought it was you.

It must have stood out to me since I had the same issue this morning with a site.

bramley

11:13 pm on Apr 8, 2011 (gmt 0)



Tried the main page in Fetch as googlebot, and the links there look fine

bramley

11:13 pm on Apr 8, 2011 (gmt 0)



Let me look at that thread ...

bramley

11:15 pm on Apr 8, 2011 (gmt 0)



That's something else I think

bramley

11:48 pm on Apr 8, 2011 (gmt 0)



i found some js ajax calls with relative urls - made absolute now.

would the googlebot really try to retrive them?

bramley

2:00 am on Apr 9, 2011 (gmt 0)



Found someone with a similar problem :

[dev.anything-digital.com...]

But the fix doesnt match the file in my Joomla (caused by a Joomla bug)
 

Featured Threads

Hot Threads This Week

Hot Threads This Month