Welcome to WebmasterWorld Guest from 3.227.233.78

Forum Moderators: DixonJones & mademetop

Google Analytics accounts gone June 1 2019

my acount good; sites I manage accounts gone

     
2:57 pm on Jun 11, 2019 (gmt 0)

New User

5+ Year Member

joined:June 13, 2010
posts: 34
votes: 1


Google Analytics: did it change something June 1?

I have 5 accounts in my Google Analytics account. Two are my websites; 3 are clients sites that I manage for them. As far as Google is concerned I have ownership of them. These sites have been collecting data there for about 5 years.

I looked at the account this week and three of the accounts had disappeared. These 3 are clients' websites; mine are there. Nothing in the trash can.
Looking at the display in ManageWP this happened June 1. One June 1, viewings went to 0 and stayed there.

Starting new accounts for the sites would kill any chance of retrieving the old data I think.

Thoughts on what happened and how to retrieve the old account data?
7:08 pm on June 11, 2019 (gmt 0)

Senior Member

WebmasterWorld Senior Member 10+ Year Member Top Contributors Of The Month

joined:June 20, 2006
posts:2164
votes: 92


Somebody removed you as Admin?

If someone deleted it, it should be in the trash.
8:41 pm on June 11, 2019 (gmt 0)

New User

5+ Year Member

joined:June 13, 2010
posts: 34
votes: 1


No, three different clients all in good standing, no issues. Trash empty.
7:34 pm on June 13, 2019 (gmt 0)

Senior Member

WebmasterWorld Senior Member 10+ Year Member Top Contributors Of The Month

joined:June 20, 2006
posts:2164
votes: 92


Are you looking inside Google Analytics, or inside ManageWP?

[support.google.com...]
4th bubble, choice #3

did you make any changes to your gmail account recently, kill any aliases, etc?
7:35 pm on June 13, 2019 (gmt 0)

New User

5+ Year Member

joined:June 13, 2010
posts: 34
votes: 1


Update:
Today I discovered the accounts are back but data is next to nothing. I see no warnings or such in the admin section of analytics.

In my ManageWP account display, It now shows normal volume.

Suggestions?
7:46 pm on June 13, 2019 (gmt 0)

New User

5+ Year Member

joined:June 13, 2010
posts: 34
votes: 1


PS - In Webmaster Tools, all look well for all the sites. No warnings. Views consistent - no drops, etc.

Also, I've done nothing to Google Analytics in recent months. I go there monthly and look reports and download some to include in my report to owners. Otherwise nothing.
7:53 pm on June 13, 2019 (gmt 0)

New User

5+ Year Member

joined:June 13, 2010
posts: 34
votes: 1


Rhinofish:

Finding the issues in GA. I also looked in ManageWP to see what that showed. It verified flat limed when I first posted. Today it shows normal volume range of viewers, consistent with Webmaster tools.

Made some minor changes to Gmail but killed no aliases, nothing on that level.

Re link to support.google.com - that no longer seems pertinent. It was initially. Thanks!
6:31 pm on June 17, 2019 (gmt 0)

New User

5+ Year Member

joined:June 13, 2010
posts: 34
votes: 1


two discoveries:
1. Google has divided accounts thus: my personal sites are on one page; the sites I manage but aren't mine are in another. There was an icon in the upper right that when I hovered suggested and linked to this. Was. See next find.

2. I found the missing permissions blocking access to the client site of the "lost data" again. Searched again and found I'd opened GA from a bookmark. logged out. Cleared browser cache then went to GA directly (https://analytics.google.com/) and logged back in. Solved. But now the old layout with all the accounts and the said account showing visits down to one or two.

I suspect a tag issue now.