Welcome to WebmasterWorld Guest from 184.108.40.206
Forum Moderators: phranque
A new Harris Poll finds that adult Internet users are now spending an average of 13 hours a week online. Of course, people's usage varies greatly; one in five (20%) of adult Internet users are online for only two hours or less a week while one in seven (14%) are spending 24 or more hours a week online.
Over the years the average hours spent online have increased from 7 hours in 1999, 2000, 2001 and 2002, to between 8 and 9 hours in 2003, 2004, 2005 and 2006. In 2007, it increased to 11 hours. Last year (in October after the financial crisis broke and before the presidential election) Internet users were online for 14 hours a week, double what it was from 1999 to 2002.
[edited by: bill at 4:55 am (utc) on Dec. 27, 2009]
[edit reason] update link [/edit]
and their Kids, and Young adults as well, are doing 3 times(if not more) of texting(in all flavors).
At the almost end of last Century I took an extra 11 month/12 hours a day class on Advanced Computer Programming. Till this day same time frame, daily, to learn, freshen up and have a ColdOne.
Fishing with my ^DAD¦KID¦Bro-InLAW is much cooler!
I'm also sceptical of all these numbers and would like to know how they get them. For most tasks, self-reporting with time diaries has been shown to be most accurate. Of course, a browser can run an app that logs time pretty accurately (Rescue Time, for example). Set top boxes for television can't tell if you're actually engaged or not.
But even for that, when I'm working, there are times when the only sense in which I'm online is that I'm streaming... what did we used to call it? Oh yeah, radio. I think it used to travel over the air back in the 1900s.
Anyway, I recently saw something that said the average American watches 35 hours of TV per week. So 35+13 = 48.
So, 40 hours of work, plus lunches - 45 hours
Say an average of 5 hours of commuting. I bet it's more than that.
Then there's eating, cooking, buying groceries, bathing. Let's say 2 hrs per day all in. Roughly 14 hours.
And let's say people are only averaging 7 hours of sleep - 35 hours.
48 (TV + internet) + 50 (work and commuting) + 49 (sleeping and eating) = 147.
7x24 = 168.
168-147 = 21.
Really? That leaves only 21 hours for meeting with friends, shopping, walking, exercising, gardening, travelling, writing, thinking, reading, getting drunk, sobering up, fighting, making up, having sex, driving nowhere because you can't stand all the noise in your head, mowing the lawn, changing the oil, harrassing your kids to mow the lawn, trying to fix the snow blower but failing and then having to shovel the driveway, going to Best Buy to purchase all the crap you need in order to make it pleasant to spend 48 hours per week watching TV and surfing the web....
Sadly, it might be so.
[edited by: ergophobe at 6:05 pm (utc) on Dec. 24, 2009]