Welcome to WebmasterWorld Guest from 54.163.40.152

Forum Moderators: open

Message Too Old, No Replies

Dreamweaver 8 and arabic encoding problem

It was working untill i restored win XP

     

smagdy

3:04 pm on Jan 28, 2007 (gmt 0)

10+ Year Member



Hello,

The arabic was displayed properly in Dreamweaver 8, then i restored win XP to earlier date, then i found the arabic displayed from left to right though all the configrations are set to arabic windows!

I followed online tutorials to set it to the right encoding but it still show from left to right even after upgrading to latest Dreamweaver 8 upgrades and reinstalling it!

Is there any hidden configration to fix that?

Thanks in advance

louponne

3:09 pm on Jan 28, 2007 (gmt 0)

WebmasterWorld Senior Member 10+ Year Member



Not sure I understand here. You are talking about a web-page that you open in up DW, right? And the exact same web-page, no modifications at all, read right-to-left (rtl) at one point, and thel left-to-right, at another? That doesn't sound possible.

As I understand it, the direction of text is controlled by certain tags and attributes in the tags, not by DW or any other browser - so I can't see how what you're describing is possible. There must be a difference between the page you looked at before, and the page you're looking at now.

smagdy

4:06 pm on Jan 28, 2007 (gmt 0)

10+ Year Member



Hello,

Thanks for replying and sorry if i was not clear!

Well, the page looks fine in the browser IE7 & firefox, but in dreamweaver, the arabic characters and shown from right to left i mean every charater in every word is written from right to left!

and same if i copy and paste new arabic in the dreamweaver document!

louponne

7:57 am on Jan 29, 2007 (gmt 0)

WebmasterWorld Senior Member 10+ Year Member



hm, well that one's beyond me then. Again, I'd read up on "rtl" tags.
For example:
[fr.wikipedia.org...]
[w3.org...]
[mac.plonter.co.il...]

smagdy

9:21 am on Jan 29, 2007 (gmt 0)

10+ Year Member



Thanks, but its dreamweaver issue not the web site!

louponne

7:39 pm on Jan 29, 2007 (gmt 0)

WebmasterWorld Senior Member 10+ Year Member



Yes, I understood - but my bet is that the rtl attributes are not correctly set, and that the browser is being nicer about it than DW
 

Featured Threads

Hot Threads This Week

Hot Threads This Month