Welcome to WebmasterWorld Guest from 54.144.124.152

Forum Moderators: open

Message Too Old, No Replies

animated gif not running smoothly

     

Gabby7

2:09 pm on Mar 30, 2012 (gmt 0)

5+ Year Member



Hi+
I do not know if this should be a Google Chrome issue or a javascript issue, so I am posting here first & will then try the other forum...I made an animated script that runs smoothly in IE 8, but not in Chrome 18.0.1025.142. It is a small bedbug crawling in a clockwise loop on a random spot on the Home Page each time you access the page. [url]www.sunatural.com[/url] is where you can find it. I've made the gif 8 color (grey scale) and changed the speeds from .1 to .05 for each frame, it is 14.7kb in size right now. I was running Chrome 17.0.963.83 & in my research found that the newest version of Chrome (supposedly) fixed animation issues - so I upgraded. But, I still get the same problems: jerky motion, the bedbug dissapears from sections of the loop, and sometimes goes backwards. If you let it run a few times it smooths out, but how many people are going to stay on the page long enough for that to happen? It needs to run smoothly the 1st time it shows up. It is supposed to crawl smoothly (clockwise) in a continuous loop (not a perfect circle). Also, it ran smoothly in FF until I upgraded that browser to its most recent version - so that is why I am not sure if it is a Chrome issue, but it showed up first in Chrome...I am using a PC & Windows XP SP3...
Thank you in advance for all of your assistance!

Fotiman

4:18 pm on Mar 30, 2012 (gmt 0)

WebmasterWorld Senior Member fotiman is a WebmasterWorld Top Contributor of All Time 5+ Year Member Top Contributors Of The Month



It looks to me like the image you're using is already an animated gif of a bug, then you're applying script to it to move it around as well, so it's no wonder that it might appear to move backwards, etc. You're moving an image of something moving. I think the intention of the script that you're using is that the image is not an animated gif.

Fotiman

4:23 pm on Mar 30, 2012 (gmt 0)

WebmasterWorld Senior Member fotiman is a WebmasterWorld Top Contributor of All Time 5+ Year Member Top Contributors Of The Month



Note, the reason it looks smooth in IE is because the script is throwing an error in IE which is preventing it from moving the image around the page. Therefore, all you're seeing in IE is the regular animated gif in a fixed location.

Fotiman

4:29 pm on Mar 30, 2012 (gmt 0)

WebmasterWorld Senior Member fotiman is a WebmasterWorld Top Contributor of All Time 5+ Year Member Top Contributors Of The Month



I do not know if this should be a Google Chrome issue or a javascript issue

Looks to me like it's a JavaScript issue.

Gabby7

5:55 pm on Mar 30, 2012 (gmt 0)

5+ Year Member



Hi+
Thank you for the quick response! I found the script & just changed from the bug they were using to the bedbug. But, I did make it an animated gif...I will post a thread in the other forum for assistance with that. Thank you for clarifying the issue for me! I really appreciate it!
 

Featured Threads

Hot Threads This Week

Hot Threads This Month