Welcome to WebmasterWorld Guest from 54.159.12.17

Forum Moderators: buckworks & eWhisper & skibum

Message Too Old, No Replies

Keyword URLs broken in July 24th update?

     

whiplashblue

4:04 am on Jul 27, 2007 (gmt 0)

10+ Year Member



I have both creatives and keywords all individually and uniquely tagged. Since Tuesday, July 24th, an increasing percentage of clicks that should have gone through a keyword destination URL instead go through a creative URL. The rate started about 10% on Tuesday and has now risen to about 80%. It is as if the keyword destination links only work part of the time.

On a related note, I got an email from the Google API folks saying they made some changes on the 24th that broke some API functionality. I wonder if my issue is related, since it started on the same day.

Has anyone else with unique destination links for every keyword noticed anything unusual of late? Presumably if you compute metrics based on keyword tagging those metrics would be off the last few days.

Thanks for any observations you might be able to contribute..

Malako

9:53 am on Jul 27, 2007 (gmt 0)

5+ Year Member



Hi Whiplashblue, im seeing exactly the same thing.. Primarily on the content network for my accounts, but it seems to be the same problem. Previously it always choose a keyword destination url (the one it deemed most relevant to the ad group) and used that for all content clicks.

Over the last few days the advert destination url has started being used, until last night (26th) when a very large proportion 30%-50% of all my traffic was coming in this way. I have been in contact with our Google rep and am waiting to hear back from him. Personally i think we should get a discount on these clicks as they are not going to the intended optimized landing pages.

[edited by: Malako at 9:58 am (utc) on July 27, 2007]

ksal

11:17 pm on Jul 27, 2007 (gmt 0)

5+ Year Member



This is happening big time for me too. Same pattern, started slowly on 7/24. On 7/26 around noon PST it got drastically worse. Been spending all day trying to figure it out.

It seems like on the content network, Google started using the Ad Destination URL instead of the Keyword Destination URL.

Huge problem for me. I've talked to the reps. They are confused themselves.

sgsurvey

1:29 pm on Jul 28, 2007 (gmt 0)

10+ Year Member



I have the same problem here. All content traffic affected.

Malako

7:58 am on Jul 31, 2007 (gmt 0)

5+ Year Member



Looking at my stats from this morning, looks like every things returning to normal, what about you guys?

sgsurvey

9:35 am on Jul 31, 2007 (gmt 0)

10+ Year Member



really?
I will check it out later.
at least for last night it is still broken

whiplashblue

1:58 pm on Jul 31, 2007 (gmt 0)

10+ Year Member



Our rep said they had started rolling out the bug fix last night (Monday, July 30th). This morning it looks to be 90% back to normal for us.

ksal

8:11 pm on Jul 31, 2007 (gmt 0)

5+ Year Member



My google rep says the fix went out to all their servers last night. We're reactivating content network ads now.
 

Featured Threads

Hot Threads This Week

Hot Threads This Month