Welcome to WebmasterWorld Guest from 54.167.65.217

Forum Moderators: incrediBILL & martinibuster

Message Too Old, No Replies

Advanced Settings

     
6:00 pm on Apr 10, 2012 (gmt 0)

Full Member

joined:Mar 17, 2011
posts:275
votes: 0


Yesterday I went to Allow and block Ads in the CP and unchecked the three advanced settings. The traffic was the same this morning, however I got a third fewer clicks and a lot less $$$.

Has anyone messed with those settings:

1) Ads based on user interest categories are allowed to show. Visitation information from my sites may be used to help create interest categories.

Third Party Ads Preference

2) Advertisers are allowed to use their audience information to deliver more relevant ads to my site.

Social Ads Preference

3) The use of +1 related features and social annotations in ads is allowed.
6:05 pm on Apr 10, 2012 (gmt 0)

Senior Member

WebmasterWorld Senior Member play_bach is a WebmasterWorld Top Contributor of All Time 10+ Year Member

joined:Nov 20, 2005
posts:3074
votes: 0


Somebody else reported just the opposite (can't remember what thread it's in, but it's recent)
7:00 pm on Apr 10, 2012 (gmt 0)

Full Member

joined:Mar 17, 2011
posts:275
votes: 0


I expected just the opposite. Maybe it was a fluke. My wife said I should just give it more time.

Thanks Play_Bach, I might switch them back off and give it more time.
12:34 am on Apr 15, 2012 (gmt 0)

Full Member

5+ Year Member

joined:July 30, 2010
posts:316
votes: 0


what is the conclusion then?
5:09 am on Apr 17, 2012 (gmt 0)

Full Member

joined:Mar 17, 2011
posts:275
votes: 0


I don't know. Perhaps each site can benefit differently from the advanced settings. I was hoping that I could find a quick fix to get back to Nirvana, but we still have to fix the Panda issues.

I think everyone should at least try it.
7:50 am on Apr 17, 2012 (gmt 0)

Senior Member

WebmasterWorld Senior Member

joined:May 10, 2011
posts:873
votes: 0


I tried it in the past and left it for about 4 days, but didn't notice any improvements, so put it back. When you run these tests, I think you have to give it at least 3 days.