Welcome to WebmasterWorld Guest from 23.20.137.66

Forum Moderators: incrediBILL & martinibuster

Message Too Old, No Replies

Google Earning doesnt seem right

     
7:34 pm on Oct 23, 2007 (gmt 0)

WebmasterWorld Senior Member 5+ Year Member



I just logged in my account and noticed on the Payment history
it says:

October 2007
Oct 31 Earnings (Oct 1 - Oct 31) - details (~about $5.00 although it should be several hundred)
Oct 31 Earnings (Oct 1 - Oct 31) - details $5.00
Balance at end of October [?] $ #*$!XX = shows Septembers earnings

What is going on? the payment hasnt yet been made... should I wait a few more days to see if it updates? or is this a warning?

7:47 pm on Oct 23, 2007 (gmt 0)

10+ Year Member



There shouldn't be any October earnings in your payment history. Are sure you saw this?
7:50 pm on Oct 23, 2007 (gmt 0)

WebmasterWorld Senior Member 5+ Year Member



I saw it a few minutes ago. And I double checked right now!
I'm hoping its only a system error maybe caused by the smoke.
The October earning is showing me a random one digit number!
Is yours showing anything similar?
7:58 pm on Oct 23, 2007 (gmt 0)

10+ Year Member



Nope, just the final September payout figures.
8:01 pm on Oct 23, 2007 (gmt 0)

WebmasterWorld Senior Member 5+ Year Member



Mine actually shows October and in parantheses it shows 5 bucks made but then the total for October shows a few hundred, all which is less than the actual figure that my home page (earning this month) shows!
I will check again tomorrow, but I am a bit worried.
has any one ever experienced something similar?
8:01 pm on Oct 23, 2007 (gmt 0)

WebmasterWorld Senior Member 10+ Year Member



looks like there are some problems with reporting
8:03 pm on Oct 23, 2007 (gmt 0)

WebmasterWorld Senior Member 5+ Year Member



yes, indeed, but should I report to anyone or should I just wait a day or so?
I never received the complete payment for the month of September!
It only shows 5 bucks! I need to check my bank account later tonight...
8:20 pm on Oct 23, 2007 (gmt 0)

WebmasterWorld Senior Member hobbs is a WebmasterWorld Top Contributor of All Time 10+ Year Member



dailypress,
I have that too, don't worry
There's a "details" link next to your $5
and it will tell you that it is an "Adjustment"

That number is either under "Earnings/credits" or "Payments/debits"

it is possibly an amount deducted due to invalid clicks or a refund for an advertiser.

This is much better than your receiving as before an email from Google telling you you have invlaid clicks without giving you any details.

8:24 pm on Oct 23, 2007 (gmt 0)

10+ Year Member



I'm seeing the exact same thing and have for about a week in both my own company's account and an account that I manage for another company that I do contract work for. I'm not sure of the problem, but I'm guessing it will correct itself since it doesn't appear to be an isolated issue.

October 2007
Oct 31 Earnings (Oct 1 - Oct 31) - details ($20)
Oct 31 Earnings (Oct 1 - Oct 31) - details ~$20
Balance at end of October [?] $SEPT EARNINGS

October 2007
Oct 31 Earnings (Oct 1 - Oct 31) - details (~$9)
Oct 31 Earnings (Oct 1 - Oct 31) - details ~$9
Balance at end of October [?] $SEP EARNINGS

Both accounts should have payouts of several thousand.

[edited by: webstuck at 8:26 pm (utc) on Oct. 23, 2007]

8:25 pm on Oct 23, 2007 (gmt 0)

WebmasterWorld Senior Member 5+ Year Member



Hobbs: but why does my september earning show only 5 dollars? is it still pending? my septermber earning should be a few hundred...and its only showing ($5.xx)
8:27 pm on Oct 23, 2007 (gmt 0)

WebmasterWorld Senior Member 5+ Year Member



oh ok, so I guess a few are having the same problem.
Ill check again tomorrow.
its probably the fire and smoke out in CA.
8:50 pm on Oct 23, 2007 (gmt 0)

5+ Year Member



Today, I seem to have a related problem but only with channels.
My total clicks for today (across channels) is x amount but If I add up manually, it is x/10 (that is, 10 times less). It looks like I have unspecified channels generating clicks. However, I don't! My clicks are more or less consistent. The amount "x" seems correct (i.e., similar to other days). What it looks like is that the today's report stopped displaying channels correctly.
How to control channels now?
Is anyone else having this issue?
8:52 pm on Oct 23, 2007 (gmt 0)

WebmasterWorld Senior Member netmeg is a WebmasterWorld Top Contributor of All Time 10+ Year Member Top Contributors Of The Month



EVERYONE else is having this problem.
9:01 pm on Oct 23, 2007 (gmt 0)

WebmasterWorld Senior Member 10+ Year Member Top Contributors Of The Month



Actually I have both a debit and credit in October.

Each is for $3.30

Either AdSense:

a) made a charge or thought I was over credited for clicks but then took it back as an afterthought OR

b) thought I was under credited somehow but then took it back

My head hurts.

9:01 pm on Oct 23, 2007 (gmt 0)



I have PIP (Payment in progress) displayed!
9:14 pm on Oct 23, 2007 (gmt 0)

WebmasterWorld Senior Member 5+ Year Member



It looks like I have unspecified channels generating clicks. However, I don't! My clicks are more or less consistent. . . What it looks like is that the today's report stopped displaying channels correctly. How to control channels now? Is anyone else having this issue?

Channels have been acting up since late Friday (when I first noticed). Keep your fingers crossed you don't get smartpriced b/c of the channels glitch like I did.

It looks like they've tried to compensate for the error with a bonus, but it's nowhere near the losses.

p/g

9:32 pm on Oct 23, 2007 (gmt 0)

WebmasterWorld Senior Member 10+ Year Member



I also have the same issue with a small amount coming out and then in the account.

Google giveth and Google taketh away (or vice versa)

11:25 pm on Oct 23, 2007 (gmt 0)

WebmasterWorld Senior Member 5+ Year Member



I checked again, no changes made. Will have to check back tomorrow.
11:30 pm on Oct 23, 2007 (gmt 0)

WebmasterWorld Senior Member 5+ Year Member



I also noticed that todays earning is still the same as a few hours ago!
Something strange is happening.
I hope I sleep well tonight.
12:13 am on Oct 24, 2007 (gmt 0)

5+ Year Member



Google confirmed for me today that they have a "bug" in their reporting and are working on it.
1:14 pm on Oct 24, 2007 (gmt 0)

WebmasterWorld Senior Member 5+ Year Member



Now my homepage is showing the same number as yesterday and my search results and channels are missing!
1:30 pm on Oct 24, 2007 (gmt 0)
 

Featured Threads

Hot Threads This Week

Hot Threads This Month