Welcome to WebmasterWorld Guest from 54.198.143.210

Forum Moderators: open

Message Too Old, No Replies

Moderatorns myshörna/hyggehjørn - Mötelederens kosehjørne

Några välkomstord, regler, tips och frågor.

     
1:09 pm on Oct 6, 2000 (gmt 0)

Senior Member

WebmasterWorld Senior Member 10+ Year Member

joined:July 11, 2000
posts:1477
votes: 0


Hej! Välkommen till WebmasterWorld och till European Search Engines Forum.

En introduktion till Webmaster World för nykomlingar:

WebmasterWorld är ett forum för webmasters, öppet för hela världen.Amerikanerna är förmodligen fortfarande i majoritet, men inte länge till. Tusentals européer besöker denna BBS varje månad och många av dem deltar i diskussionerna. Som du kan se, så är sajten fri från annonser och är helt beroende av frivilliga insatser från moderatorer och besökare, som delar med sig av sina kunskaper och får nya i utbyte.

På startsidan finns 24 huvudavdelningar, som var och en behandlar ett område av intresse för webmasters. Fokus är på dessa gåtfulla apparater som kallas sökmaskiner. Inuti vart och ett av dessa fora finns hundratals eller tusentals diskussionsinlägg. Tillsammans fyller dom fler böcker. Läs allt och du får kunskaper på expertnivå.

Diskussionerna övervakas av ett gäng mycket vänliga moderatorer, vars namn uppenbarar sig överallt på den här sajten: Air, Brett_Tabke, DaveAtIFG, drBill, engine, grnidone, littleman, NFFC, oilman, oldtimer, rcjordan, rencke, seth_wilde, stcrim och tedster. Fyra av oss är från Europa (engine, NFFC, oldtimer och jag själv - rencke). En kommer från Kanadas ödemarker - oilman. Han måste trampa en cykel en timme varje dag för att ladda batterierna till PC:n. Resten är amerikaner, som Brett_Tabke, WebmasterWorld:s guru nummer 1 och tillika ägare av både den här sajten och SearchEngineWorld [searchengineworld.com] - en mycket matnyttig plats för webmasters.

Det är vårt jobb att se till att inga frågor går obesvarade alltför länge och att se till att du känner dig hemmstadd. Samt att vänligt påminna om grundreglerna:

Grundregel #1: Fula ord

Amerikanska barn är mycket känsliga, så ett automatiskt filter har installerats för att skydda dem från färgstarka uttryck som ****, **** och *****. (Titta! Det fungerar!) Om du inte tror mig, så försök att skriva in namnet på den första personen som undertecknade den amerikanska oavhängighetsförklaringen 1775, John Han****.

Smarta européer kan tänkas försöka ta sig förbi detta genom kraftuttryck på europeiska språk, t.ex. "Deine ver****** *******" på tyska, "*******" på franska eller "******* ruotsalainen" (till mig) på finska. Det är tyvärr min trista uppgift att censurera sådana uttryck manuellt, med hjälp av mitt trogna "Lexikon Över Fula Europeiska Ord". Om du absolut vill använda fula ord, så vore jag tacksam om du satte dit asteriskarna själv, så att jag slipper. "********" kan vara nog så uttryckfullt.

Grundregel #2: Förtal och ärekränkning.
Förtal och ärekränkning är förbjudet. Skriv inte sådant som "Micro**** sucks" eller "Apple is a piece of ****" även om microvågsugnen vägrar att värma upp din pizza och även om äpplen faktiskt är frukt. Jag infinner mig raskt med min lilla sax och <snip>! Mer detaljerade regler finns bakom rubriken "Disclaimer" ovan.

Grundregel #3: Promotion.
Denna BBS är ett forum för utbyte av idéer och kunskap, inte som en gratis reklampelare för alla möjliga kommersiella saker. Att placera url:en till en sida där man kränger sina egna tjänster är generellt sett inte tillåtet. Ett undantag finns. I diskussionerna om de resp. europeiska länderna kommer det att publiceras kortfattade uppgifter om dem som kan ombesörja lokala översättningar och tillhandahålla SEO-hjälp. (SEO=Search Engine Optimization.)

Grundregel #4: Be aldrig om ursäkt för din engelska.
Européer har en ovana att be om ursäkt för sin dåliga engelska när de lägger in meddelanden på WebmasterWorld. Detta är strängeligen förbjudet. De flesta amerikaner och engelsmän ber aldrig om ursäkt för att de inte talar svenska, norska eller danske. Så varför skulle vi be dem om ursäkt? Om du absolut vill be folk om ursäkt hela tiden, så kan du be mig om ursäkt för för att du inte kan stava på mandarin. Det är inget jag förväntar mig, men du kommer att bli berömd som excentriker.;)

WebmasterWorld har engelska som gemensamt språk. Huvudorsaken är att de flesta av världens ledande experter på sökmaskingoptimering inte förstår andra språk. Det borde dock inte bli något problem för oss skandinaver.

Några användbara finesser i WebmasterWorld:

Automatisk info via E-mail: När du startar en ny diskussion eller svarar i en redan befintlig, så finns en ruta där du kan markera om du vill ha automatiskt besked när någon går in i diskussionen. Detsamma gäller hela fora. Om du t.ex. vill veta om alla nya diskussioner som startas kring AltaVista, så ställer du dig bara på den sidan och klickar på "E-mail Notification". Mycket behändigt!

Sticky Mail: Ett smart lokalt e-mailsystem som gör att du kan skriva till en annan användare utan att hela världen får reda på det.

Recently Active Posts: Länk till detta hittar du överst på varje sida. Klicka så får du upp en sida med alla de senaste diskussionsinläggen. Sidan uppdateras automatiskt varje minut eller så.

Search: Det finns en inbyggd sökmaskin. Den är lite långsam, men den fungerar.

Hur man kontrollerar vad som visas: Längst ned på varje huvudsida finns en listbox som kontrollerar hur många diskussioner som visas. Den är defaultmässigt satt till de senaste 5 dagarnas. Här på europa-avdelningen kommer vi att ha ett stort antal diskussioner om enskilda länder, som antagligen kommer att pågå i ett år eller mer. Det är därför en god idé att sätta listboxen till "All", så att allting visas.

Reset Last Read Pointer: Första gången du kommer till någon av huvudsidorna visas små röda kulor intill de olika diskussionerna. När du har läst ikapp så mycket som du har lust med, så kan du klicka på länken så att kulorna försvinner. Nästa gång du kommer till sidan visas kulor bara för de diskussioner där nya inlägg gjorts.

Några ord om framtiden:

Från mitten av oktober 2000 kommer det att finnas separata diskussioner i den europeiska avdelningen för var och en av Europas länder. Tanken är att kartlägga hela den okända vildmark som heter europeiska sökmaskiner. Varje litet stycke information är värdefull för att lägga det stora pusslet och jag hoppas att alla europeiska besökare skall hjälpa till. För att få fart på det hela kommer sidorna att redan från början innehålla basfakta och en lista över kända sökmaskiner och register.

Lite senare kommer jag att börja publicera en serie artiklar "Sökmaskinskolan" avsedda för nybörjare. Artiklarna kommer att behandla grunderna för sökmaskingoptimering. Fastlandseuropa ligger långt efter USA och Storbrittanien inom denna vetenskap, så artiklarna kommer förhoppningsvis att fylla ett behov.

Frågor?

Om du har några frågor om WebmasterWorld eller om detta forum eller om vadsomhelst, så är detta en bra plats. Klicka bara på "Post reply" längst ned på sidan.

Jag hoppas att du kommer att gilla detta forum.
Jan Rencke.
Din svenske moderator

2:28 pm on Oct 6, 2000 (gmt 0)

Junior Member

10+ Year Member

joined:Sept 28, 2000
posts:174
votes: 0


Jag tycker det är toppen att se forumregler på svenska. Bra jobbat Rencke! Får jag göra lite reklam? (du får editera ut det om det inte passar sig)
Om du vill lära dig mer om hur du arbetar med sökmotorer har du en unik chans att möta sökmotorexperter från hela världen i Stockholm den 26 - 27 Oktober. Bl a kommer Jan Rencke och jag att vara där. [internetmarketingconference.com...]

Om du skriver webmasterword i reffererfältet får du dessutom 10% rabatt!

5:12 pm on Oct 19, 2000 (gmt 0)

Preferred Member

10+ Year Member

joined:Aug 15, 2000
posts:482
votes: 0


når jeg læser det her i svensk - hvad er der i vejen med en danske side om SEs? er det planlægt?
6:25 pm on Oct 19, 2000 (gmt 0)

Senior Member

WebmasterWorld Senior Member 10+ Year Member

joined:July 11, 2000
posts:1477
votes: 0


oLeon wrote: How about this page in Danish.
My reply: Det eneste vi mangler er noen som kan skrive dansk.
The only thing missing is a person who can write Danish. Feel free to translate it for us.
 

Join The Conversation

Moderators and Top Contributors

Hot Threads This Week

Featured Threads

Free SEO Tools

Hire Expert Members