Welcome to WebmasterWorld Guest from 54.224.96.57

Forum Moderators: bakedjake

Message Too Old, No Replies

Mobile Simulator isn't working

but just on one site

     
5:35 pm on Mar 16, 2012 (gmt 0)

Senior Member

WebmasterWorld Senior Member 10+ Year Member

joined:June 4, 2002
posts: 1791
votes: 2


I don't have an iphone so have been checking sites on several mobile simulators and the websites all look fine except one site - the moblie simulators revert to the full browser screen on this one site instead of the small screen of the simulator.

I took out the base href tag and also the pop out of frames script to see if that was the cause and it's still doing it. I also checked another site with base href and pop out of frames script included and it works fine in the simulator. I"m reluctant to undo the canonical fix for www in htaccess as the other site has the same fix and it works fine in the simulator as do other sites I've tried.

Is there anything else that could cause a mobile simulator to open the page in a full browser screen?
5:49 pm on Mar 16, 2012 (gmt 0)

Senior Member from US 

WebmasterWorld Senior Member 10+ Year Member Top Contributors Of The Month

joined:Sept 21, 2002
posts:735
votes: 8


I use the Electric Plum Mobile Simulator free edition (I don't need the app developer support) which gives me close to a real iPhone view.
1:57 pm on Mar 17, 2012 (gmt 0)

Senior Member

WebmasterWorld Senior Member 10+ Year Member

joined:June 4, 2002
posts: 1791
votes: 2


Thanks Hoople. They even have a Mac version, however it's for 10.5 only.