Welcome to WebmasterWorld Guest from 54.196.2.131

Forum Moderators: incrediBILL & martinibuster

0x0 ad on my G Publisher Toolbar but why?

     
1:37 pm on Nov 3, 2017 (gmt 0)

New User

joined:Sept 30, 2017
posts:7
votes: 0


Guys, it's been hours that i'm trying to find what's wrong with my Adsense ads. I don't know since when but i notice now that some ads doesn't show (no error, no ban, nothing at all!) and on every blog post i have I see this with the Chrome extension Google Publisher Toolbar

How can i solve this? The link of my blog is:

Please please help me
Thanks

[edited by: martinibuster at 2:40 pm (utc) on Nov 3, 2017]

10:49 pm on Nov 3, 2017 (gmt 0)

Moderator from US 

WebmasterWorld Administrator keyplyr is a WebmasterWorld Top Contributor of All Time 10+ Year Member Top Contributors Of The Month

joined:Sept 26, 2001
posts:10116
votes: 550


Hi Jedi82 and welcome to WebmasterWorld [webmasterworld.com]

• Have you tested with other browsers?

• Have you logged out of your Google account, closed Chrome, restarted Chrome and checked those same pages?

• Have you checked your email (the one used for your Adsense account) for any communication from Google?

• Have you checked your Adsense report page for any notices?

• Have you looked in GSC > Web Tools > Ad Experience Report and looked at both the Desktop & the Mobile categories for any notices?

Otherwise it could just be coincidence. Sometimes advertisers just don't have the ad inventory to fill the slots for your niche.
2:11 am on Nov 6, 2017 (gmt 0)

New User

joined:Nov 6, 2017
posts: 1
votes: 0


I think the 0x0 ad on Google Publisher Toolbar is page-level ads. When it doesn't display, it will be 0x0.
2:35 am on Nov 6, 2017 (gmt 0)

Moderator from US 

WebmasterWorld Administrator keyplyr is a WebmasterWorld Top Contributor of All Time 10+ Year Member Top Contributors Of The Month

joined:Sept 26, 2001
posts:10116
votes: 550


Hi Chico001 and welcome to WebmasterWorld [webmasterworld.com]
8:37 am on Nov 6, 2017 (gmt 0)

New User

joined:Sept 30, 2017
posts: 7
votes: 0


Hy keyplyr +:

• Have you tested with other browsers? Yes i did but i can't install the toolbar so i don't know if i have the same 0x0 error. But...a thing is for sure: i always in none browser can see an ad that was always show before (between "la seconda e più semplice alternativa" and "il sito non risonde". I try to show a link unit)

• Have you logged out of your Google account, closed Chrome, restarted Chrome and checked those same pages? yes of course and i also shutdown the plugin "adinserter pro" that i use on wordpress but still have this 0x0. I also disable ALL my ads and reinsert them...still error

• Have you checked your email (the one used for your Adsense account) for any communication from Google? yes and my account is clean and perfect

• Have you checked your Adsense report page for any notices? yes and my account is clean and perfect

• Have you looked in GSC > Web Tools > Ad Experience Report and looked at both the Desktop & the Mobile categories for any notices? no notice here

Otherwise it could just be coincidence. Sometimes advertisers just don't have the ad inventory to fill the slots for your niche.

Ok, maybe it's a coincidence but look at this screenshot --> [prntscr.com...]
The "ad" show in the upper right corner of my site where i NEVER ad and ad or other things...strange position!

Thanks guys!
8:39 am on Nov 6, 2017 (gmt 0)

New User

joined:Sept 30, 2017
posts: 7
votes: 0


Chico001 thanks also to you. I just checked but i don't have activate the page-level ads on my site :(
9:00 am on Nov 6, 2017 (gmt 0)

Moderator from US 

WebmasterWorld Administrator keyplyr is a WebmasterWorld Top Contributor of All Time 10+ Year Member Top Contributors Of The Month

joined:Sept 26, 2001
posts:10116
votes: 550


You may not use page-level ads, but I agree with Chico001 that the 0x0 likely represents an ad that didn't load.

I use the Chrome Adsense Publisher extention also, but when ads fail to load, or there isn't sufficient ad inventory to fill the space, there is no info in the Publisher. I have never seen 0x0 for a missing ad... still that is the most likely explanation.
9:10 am on Nov 6, 2017 (gmt 0)

New User

joined:Sept 30, 2017
posts: 7
votes: 0


ummm...ok but i have the page-level ads disable on my account, don't know...
And i made a painstaking job with all the ads that i have activate on the blog post but i really don't understand why he still show me this problem. And why in this position (upper right corner)...why!

I noticed also that i have 5 or 6 ad on my adsense account that result active even if i don't use them but can't figure out how to put them in deactivate status...maybe i can fix disable them? But how?