Welcome to WebmasterWorld Guest from 54.196.147.57

Forum Moderators: incrediBILL & martinibuster

Message Too Old, No Replies

400 errors from AdSense

anyone else seeing this today?

     

LifeinAsia

6:09 pm on Dec 18, 2006 (gmt 0)

WebmasterWorld Administrator lifeinasia is a WebmasterWorld Top Contributor of All Time 5+ Year Member Top Contributors Of The Month



Today I've been seeing a lot of 400 errors where AdSense ads should be. Not statistically significant at this point (maybe a 1/2 dozen times out of maybe 50-60 pages), but then again I've never seen it at all before today. Has anyone else seen this today or recently?

celgins

6:39 pm on Dec 18, 2006 (gmt 0)

WebmasterWorld Senior Member 5+ Year Member



I've never seen 400 errors via Adsense ads.

Are you loading your Adsense javascripts with includes? If so, have you loaded a recent one that could possibly have an extra space or something in it?

LifeinAsia

7:19 pm on Dec 18, 2006 (gmt 0)

WebmasterWorld Administrator lifeinasia is a WebmasterWorld Top Contributor of All Time 5+ Year Member Top Contributors Of The Month



I'm not just talking about on my sites (none of the AdSense related templates have been changes in weeks)- I've been seeing the errors on other pages as well. They are not constant- reload the pages and the ads show fine.

zoggle

7:31 pm on Dec 18, 2006 (gmt 0)

5+ Year Member



Yes I've seen these on my pages since yesterday, some Ad blocks just display white with the "page not found" error. Looks ugly on my pastel colored pages :(

Jemado

7:55 pm on Dec 18, 2006 (gmt 0)

5+ Year Member



Yes, I've noticed it aswell on my site. Thought it had something to do with changes I made my channels. I haven't seen it on other sites though.

perfectlover

8:11 pm on Dec 18, 2006 (gmt 0)

10+ Year Member



Yes, When I saw this I thought that my account has been banned and immediately logged in to see I am safe?

moTi

1:13 am on Dec 19, 2006 (gmt 0)

WebmasterWorld Senior Member 10+ Year Member



yup, i also see 400s in my ad blocks since yesterday.
just went to the adsense forum to see if others are affected as well. phew ;)
i second the observations of lifeinasia. the 400s seem to appear randomly, maybe 5-10% of all ad impressions. reload the page and they disappear.
a serious bug. has anybody informed google? is asa around here?

[edited by: moTi at 1:14 am (utc) on Dec. 19, 2006]

mzanzig

9:34 am on Dec 19, 2006 (gmt 0)

10+ Year Member



Yep. Have seen this as well on some of my pages yesterday. Looks weird and sends an immediate shock to your central nerve system, especially if this happens on the *first* page you see from your dsite.

However, I quickly discovered that the ads on other pages loaded just fine, so I calmed down. Finally, after reloading the pages in question for two or three times the ad-block re-appeared, fully populated with relevant ads. I file this under "minor glitches that can happen".

miguelito

10:58 am on Dec 19, 2006 (gmt 0)

10+ Year Member



well it is obviously a problem at adsense as i am seeing it as well so that makes at least 7 different publishers reporting ...not a lot but it did give me a coronary when i saw it first time i opened my site yesterday, usually it's a sign they have banned/suspended your account so it was a relief to see other pages loading normally.

LifeinAsia

4:55 pm on Dec 19, 2006 (gmt 0)

WebmasterWorld Administrator lifeinasia is a WebmasterWorld Top Contributor of All Time 5+ Year Member Top Contributors Of The Month



I'm continuing to see it happenening on more and more sites. I also see it from different computers on different networks, so I know it's not just my computer.

Stats have definitely dropped much lower than ever before. Not just ours but for our clients. I'd say this is more than just a small glitch.

LunaC

10:00 pm on Dec 19, 2006 (gmt 0)

10+ Year Member



I was noticing it happening more frequently to. Might just be that it's irritating me at this point so I'm noticing it more often.. dunno.

Surprised there's no word from a Google rep about this.

gregbo

10:04 pm on Dec 19, 2006 (gmt 0)

WebmasterWorld Senior Member 10+ Year Member



Tried it on a few AdSense-supported sites in different niches, but didn't see any 400 errors.

Gian04

11:36 pm on Dec 19, 2006 (gmt 0)

5+ Year Member



I normally see this error when I am using a slow Internet connection(im using wireless internet on my laptop when on vacation)

icedowl

11:53 pm on Dec 19, 2006 (gmt 0)

WebmasterWorld Senior Member 10+ Year Member



I saw one of these a couple of days ago. When I clicked on a javascript "back" to return to the previous page that I'd been on, instead of returning to that previous page the ads in the adblock appeared. Odd.

noodlebox

12:08 am on Dec 20, 2006 (gmt 0)



Everythings fine here, better than ever!

ndaru

2:11 am on Dec 20, 2006 (gmt 0)

10+ Year Member



Adsense loads very very slow today. By the time it finished loading, the visitor already finished scanning the page.

Result: lowest CTR ever.

Huntster

2:36 am on Dec 20, 2006 (gmt 0)

5+ Year Member



I saw it on one of my ads, and then it was fine after a few refreshers.

noodlebox

2:53 am on Dec 20, 2006 (gmt 0)



Highest CTR in months.

prieshach

3:18 am on Dec 20, 2006 (gmt 0)

10+ Year Member



Still a problem here after two days (Asia). My site is not so affected as most visitors are U.S. based and I can see if I view my site from U.S. everything is ok.

Google.com response is also poor intermittently.

moTi

4:35 am on Dec 20, 2006 (gmt 0)

WebmasterWorld Senior Member 10+ Year Member



we are not talking about slow loading pages here.
and noodlebox, could you please stay out as you have obviously nothing to contribute to the issue.
this is no "how's your day" nonsense. why is it that people constantly start to hijack threads that deal with serious problems.
go create content and don't get on our nerves.

prieshach

5:27 am on Dec 20, 2006 (gmt 0)

10+ Year Member



"we are not talking about slow loading pages here. "

I was referring to adsense ads loading. If I view my site from the U.S. I don't see any problem with them.

 

Featured Threads

Hot Threads This Week

Hot Threads This Month