Welcome to WebmasterWorld Guest from 34.237.76.249

Forum Moderators: buckworks & eWhisper & skibum

Message Too Old, No Replies

Google Client Center Performance Problems?

Please Tell me I'm Not Crazy!

     
5:03 pm on Aug 17, 2005 (gmt 0)

Full Member

10+ Year Member

joined:Apr 25, 2003
posts:324
votes: 0


As much as I did not want to post this, it appears that this is the only option left for me to determine if others are having severe problems with the Google AdWords Client Center Tool.

to Google... sorry to go the forum route, but I need to find out if I am the only one encountering these issues

Is anybody else using the Client Center and having severe performance issues with it?
I mean like 20-40 seconds just to login and go from screen to screen?

I've been working with Google on this for about 2 months and they swear it is a local issue to me -- even though I have tested it from multiple ISPs, using multiple browsers and multiple operating systems and configurations.

5:08 pm on Aug 17, 2005 (gmt 0)

Moderator This Forum

WebmasterWorld Administrator ewhisper is a WebmasterWorld Top Contributor of All Time 10+ Year Member

joined:Feb 13, 2003
posts:4744
votes: 8


Normally, I don't see any major delays with the Google system either through MCCs or direct account access.

The past few days it's taking 30seconds-2 minutes to load a single page change, and I've had a few basic reports take over 20 minutes to run.

I'm guessing it's due to everyone trying to make changes to their account at present, and the server load of Google estimating so many new keywords.

5:22 pm on Aug 17, 2005 (gmt 0)

Senior Member

WebmasterWorld Senior Member 10+ Year Member

joined:Dec 26, 2002
posts:724
votes: 0


We keep printed lists of where the ads are so we do not have to ever do a search. The largest and best search engine in the world cannot search my adwords account in less then a minute.

Slower then usual latelyb ut I am sure that is load.

5:41 pm on Aug 17, 2005 (gmt 0)

Full Member

10+ Year Member

joined:Jan 15, 2004
posts:274
votes: 0


For over a week the system has been almost unbearably slow for me. Try accessing it after 10 PM if you want to see some real slowness.
7:41 pm on Aug 17, 2005 (gmt 0)

Senior Member from US 

WebmasterWorld Senior Member netmeg is a WebmasterWorld Top Contributor of All Time 10+ Year Member Top Contributors Of The Month

joined:Mar 30, 2005
posts:13012
votes: 222


It's to the point where I can't even really use it. I have tried via two different cable modem connections and a DSL line, to no avail.
7:54 pm on Aug 17, 2005 (gmt 0)

Senior Member

WebmasterWorld Senior Member 10+ Year Member

joined:Oct 9, 2004
posts:1435
votes: 0


Performance on my MCC has been poor for the last couple of days but no problems before that. I'm in the UK so may have an advantage of the time difference.

The last few days have been awful though, last night (read when the US is using the system) it took me 6 hours to set up 45 ad groups, that's with pre-written text. 8 minutes for something that should take around 1.

Maybe using the system at off peak may help.

7:56 pm on Aug 17, 2005 (gmt 0)

Administrator from CA 

WebmasterWorld Administrator bakedjake is a WebmasterWorld Top Contributor of All Time 10+ Year Member Top Contributors Of The Month

joined:Apr 8, 2003
posts:3883
votes: 61


Broke Broke Broke Broke Broke Broke [webmasterworld.com]

Getting 403 Forbidden errors today. It's maddening.

Of course my account rep pacifies me when I call in. That's really nice, but #*$!ing useless of her.

8:26 pm on Aug 17, 2005 (gmt 0)

Full Member

10+ Year Member

joined:Dec 15, 2004
posts:265
votes: 0


Veeeeerrrrryyyyy slooooowwwwwwwww in last days.
9:13 pm on Aug 17, 2005 (gmt 0)

Junior Member

10+ Year Member

joined:Dec 31, 2004
posts:48
votes: 0


Yeah, I was sorting out all my keywords today after discovering the new AdWords changes - from this forum. No email from Google of course, but that's par for the course isn't it.

It was simply exasperating waiting around for AdWords to complete my requests, so in the end I set Opera to play a sound whenever pages loaded completely - leaving me to get on with other stuff while I waited for AdWords.

9:16 pm on Aug 17, 2005 (gmt 0)

Full Member

10+ Year Member

joined:Apr 25, 2003
posts:324
votes: 0


bakedjake
Broke Broke Broke Broke Broke Broke
Getting 403 Forbidden errors today. It's maddening.
Of course my account rep pacifies me when I call in. That's really nice, but #*$!ing........

Heard that one! Got a great rep trying to pacify me, but when it's this bad and I need it so much I'm not easily pacified.

Reps say It's me, my local issue, all is fine on their end.

11:59 pm on Aug 17, 2005 (gmt 0)

Senior Member

WebmasterWorld Senior Member adwordsadvisor is a WebmasterWorld Top Contributor of All Time 10+ Year Member

joined:July 9, 2003
posts:4799
votes: 0


I'm finally taking some time to take a look at some of the other threads on this forum, aside from that really active one. ;)

I'll certainly pass the feedback from this thread along, and also ping the tech team right now to make sure they're aware of what is being said here.

AWA

2:52 am on Aug 18, 2005 (gmt 0)

Preferred Member

10+ Year Member

joined:Mar 31, 2004
posts:405
votes: 0



^What bakedjake said :o)
2:57 am on Aug 18, 2005 (gmt 0)

Moderator This Forum

WebmasterWorld Administrator ewhisper is a WebmasterWorld Top Contributor of All Time 10+ Year Member

joined:Feb 13, 2003
posts:4744
votes: 8


Seems to be a normal speed again the past few hours.
3:30 am on Aug 18, 2005 (gmt 0)

Full Member

10+ Year Member

joined:Apr 25, 2003
posts:324
votes: 0


eWhisper... shhhhhh. If you (ye ole senior poster) says that they will believe all is okay.

Hopefully Google will realize there are more that just the few posters here that are likely having issues.

I've made some calls and a few other buddies went back to using individual client logins a month or so back rather than the client center.

I've had an on going email conversation with Google about this and I'm sincerely hoping AWA can get somebody to work with me to get these issues resolved.

3:32 am on Aug 18, 2005 (gmt 0)

Moderator This Forum

WebmasterWorld Administrator ewhisper is a WebmasterWorld Top Contributor of All Time 10+ Year Member

joined:Feb 13, 2003
posts:4744
votes: 8


Point taken.
It seems to be working well again.
In downtown Chicago.
For those on my company IP.
As for the rest of the world,
well, I don't have access to their accounts yet.

;)

7:43 am on Aug 18, 2005 (gmt 0)

Junior Member

10+ Year Member

joined:Dec 31, 2004
posts:48
votes: 0


Well I've been playing with AdWords again this morning (8:40am GMT) and it's fluctuating a lot, but it's generally a lot better than yesterday. I'm in the UK btw.

Ooh right now I'm getting 1-2 second response times. It's like I got broadband for the first time again :P

1:38 pm on Aug 18, 2005 (gmt 0)

Full Member

10+ Year Member

joined:Apr 25, 2003
posts:324
votes: 0


Christh...

We are speaking only about the AdWords Client Center Tool.

Is you comment in reference to the "AdWords Client Center"?

2:05 pm on Aug 18, 2005 (gmt 0)

Administrator from CA 

WebmasterWorld Administrator bakedjake is a WebmasterWorld Top Contributor of All Time 10+ Year Member Top Contributors Of The Month

joined:Apr 8, 2003
posts:3883
votes: 61


MCC is still slow upon logging in, but seems usable.

Certainly an improvement over the stupidity from the last 3 days.

2:45 pm on Aug 18, 2005 (gmt 0)

Administrator from CA 

WebmasterWorld Administrator bakedjake is a WebmasterWorld Top Contributor of All Time 10+ Year Member Top Contributors Of The Month

joined:Apr 8, 2003
posts:3883
votes: 61


Oh, and please have the API team update the estimator service. It's telling us that keywords will be live that when posted, well, aren't.
3:30 pm on Aug 18, 2005 (gmt 0)

Moderator from US 

WebmasterWorld Administrator 10+ Year Member

joined:Dec 3, 2002
posts:1936
votes: 13


Still crawling along for me... 30seconds plus per page. Login was faster then yesterday. And i have not seen a 403 forbidden error today yet.
10:10 pm on Aug 18, 2005 (gmt 0)

Full Member

10+ Year Member

joined:Apr 25, 2003
posts:324
votes: 0


AWA?

Any response yet from the engineers on Client Center performance?

It appears things are improving a bit, but the performance is still not near what it was 45 days ago.

So, I assume you have actually gotten their attention, they have actually found some issues, and they are finally beginning to take action?

Yes? No? What?

5:16 am on Aug 19, 2005 (gmt 0)

Senior Member

WebmasterWorld Senior Member adwordsadvisor is a WebmasterWorld Top Contributor of All Time 10+ Year Member

joined:July 9, 2003
posts:4799
votes: 0


AWA?

Any response yet from the engineers on Client Center performance?

It appears things are improving a bit, but the performance is still not near what it was 45 days ago.

So, I assume you have actually gotten their attention, they have actually found some issues, and they are finally beginning to take action?

Yes? No? What?

Well, the 'slow down' seems to have effected me too, as I'm just now getting time to post a few on WebmasterWorld for the first time today. Let's see now, walking in the door to starting to post: 15 hours and 40 minutes. Now that, my friends, is slowness. ;)

Anyway, the bottom line is that engineering is working as a very high priority to improve speed both in the near-term (as you've noticed), and in the long-term as well. I do apologize for the current slowness that some of those with larger accounts are experiencing.

AWA

7:12 am on Aug 19, 2005 (gmt 0)

New User

10+ Year Member

joined:May 23, 2003
posts:28
votes: 0


It is so slow - it takes 5 minutes to log into MCC. It is not possible to work with Adwords and manage any campaign right now ... very bad! (and it has been like this for weeks - getting worse just a little bit each day!)
7:24 am on Aug 19, 2005 (gmt 0)

New User

10+ Year Member

joined:June 7, 2005
posts:9
votes: 0


Weíve been having the same problem and have reverted to login in to each individual account rather than going through the MCC. Performance is normal (i.e fast) if you donít use the MCC.

Although having to login in each account is a pain, itís still better than waiting 2-3 minutes every time you click somewhere.

8:05 am on Aug 19, 2005 (gmt 0)

Junior Member

10+ Year Member

joined:Dec 31, 2004
posts:48
votes: 0


jbgilbert:

Yes, I use the MCC. And this morning it's utterly unusable. I think I'll open the front door and watch the torrential rain instead.

6:38 pm on Aug 22, 2005 (gmt 0)

Full Member

10+ Year Member

joined:Apr 25, 2003
posts:324
votes: 0


AWA
just to keep you updated...... 8/22 1:30PM CST
- 35 seconds to logon
- from client center main page, click on Client Reports tab and WAIT 50+ secs.
- from there click on Download Center and WAIT 40+ secs.

Unusable!

8:23 pm on Aug 22, 2005 (gmt 0)

New User

10+ Year Member

joined:May 23, 2003
posts:28
votes: 0


man, jbgilbert, you are lucky! Just 35 seconds... :-) takes a lot longer here although it got a little better the last 2 days.
5:01 am on Aug 23, 2005 (gmt 0)

Preferred Member

10+ Year Member

joined:Feb 23, 2002
posts:532
votes: 0


It's taking me 30 seconds to a minute to go from page to page :¦
7:40 am on Aug 23, 2005 (gmt 0)

New User

10+ Year Member

joined:Apr 6, 2004
posts:8
votes: 0


In Belgium the login and other actions also takes long to go by...

And now I even got a message that all my ads where shut down because my credit info wouldn't be correct. Just checked my invoices and all is gone...

I just hope holidays are over soon so they wouldn't fiddle with it too much... After all, we are their moneymakers...

2:32 am on Aug 30, 2005 (gmt 0)

Full Member

10+ Year Member

joined:Apr 25, 2003
posts:324
votes: 0


AWA any update on this?