Welcome to WebmasterWorld Guest from

Forum Moderators: phranque

Message Too Old, No Replies

ns lookup with webalizer on nt servers

bugger: only getting the raw ip addresses logged



12:54 am on Nov 21, 2001 (gmt 0)

the webalizer for a site I manage, (URL removed) is running on a M$ IIS box - and it is only logging the raw ip addresses, no real names. our dearest provider is throwing the towel, they reckon nslookups take about 10 sec each and can't get it going. anyone with a similar problem - and a possible fix?


(edited by: DaveAtIFG at 6:47 pm (gmt) on Nov. 21, 2001)


4:23 pm on Nov 24, 2001 (gmt 0)

WebmasterWorld Senior Member 10+ Year Member

I'm not sure if this will help Ralf. The Webalizer FAQ (question 8) at [mrunix.net...] says you need V 2.0 to do DNS lookups. It also links to a DNS Readme file that contains pretty thorough guidelines for performing lookups.


10:58 pm on Nov 25, 2001 (gmt 0)

They are actually running v2.01 so there must be some other glitch. I passed
the link to the readme.doc on to our hosting people, hope they can find something.

Thanks for your help.


12:05 am on Dec 3, 2001 (gmt 0)

(isp speaking):
The webalizer dns lookups do work, they just take forever and a day to run (it took an hour and a half for a small (3mb) log file).

I found out how to enable reverse lookups in IIS:
cscript adsutil.vbs set /w3svc/1/ROOT/EnableReverseDNS "TRUE"
however if the reverse lookup fails, instead of the ip address being entered into the log file, a "-" is entered instead - not overly helpful.

Any ideas?

see ya


Featured Threads

Hot Threads This Week

Hot Threads This Month