homepage Welcome to WebmasterWorld Guest from 54.227.77.237
register, free tools, login, search, pro membership, help, library, announcements, recent posts, open posts,
Become a Pro Member
Visit PubCon.com
Home / Forums Index / Code, Content, and Presentation / WordPress
Forum Library, Charter, Moderators: lorax & rogerd

WordPress Forum

    
3.8 Wordpress Admin Dashboard so slow?
onlinesource




msg:4638422
 6:19 am on Jan 19, 2014 (gmt 0)

Is anybody else experiencing this problem? I recently upgraded to Wordpress 3.8 and the dashboard is slow as molasses! I swear, it easily takes me anywhere from 10 to 20 seconds to pull up my list of pages or about the same time to start and save a new post. Sometimes though, it will just randomly decide to load on time. More often than not, I get an error like:

Connection lost.

It's literally timing out. I checked with my host and everything is good as far as speed. I've also disabled literally every plugin with the exception of the ones needed to operate (Yoast and a few highly reputable ones) and it still is like pulling teeth.

I would have been done with my site by it's dragging on.

Is anybody else having issues? I see a lot of people online complain about speed with the new Wordpress but no solutions. Did Wordpress ever officially address this?

 

travelin cat




msg:4638466
 2:56 pm on Jan 19, 2014 (gmt 0)

I have about 40 sites on 3.8 and all of them are just as fast now as with previous versions.

Have you asked your ISP to allocate more memory?

not2easy




msg:4638514
 7:39 pm on Jan 19, 2014 (gmt 0)

Have you tried checking headers as it loads or looking at the domain's error log to see if there is an easy fix?

lorax




msg:4638545
 11:59 pm on Jan 19, 2014 (gmt 0)

There are no speed issues with WordPress. Speed issues arise when there are conflicts between plugins and or themes. Start with these first. Look for upgrades for your plugins and theme - visit the support forums to see if anyone else is having the issue.

engine




msg:4638731
 2:54 pm on Jan 20, 2014 (gmt 0)

I can also confirm, i'm not seeing any degradation in speed with the V3.8 update.

If the ISP says there are no problems, they are probably referring to their hosting, but not to any configuration issues.

onlinesource




msg:4638869
 3:41 am on Jan 21, 2014 (gmt 0)

Ok. my host did something and it is faster. Not sure why; guessing it was a memory issue.

Global Options:
 top home search open messages active posts  
 

Home / Forums Index / Code, Content, and Presentation / WordPress
rss feed

All trademarks and copyrights held by respective owners. Member comments are owned by the poster.
Home ¦ Free Tools ¦ Terms of Service ¦ Privacy Policy ¦ Report Problem ¦ About ¦ Library ¦ Newsletter
WebmasterWorld is a Developer Shed Community owned by Jim Boykin.
© Webmaster World 1996-2014 all rights reserved