homepage Welcome to WebmasterWorld Guest from 54.81.170.186
register, free tools, login, search, subscribe, help, library, announcements, recent posts, open posts,
Accredited PayPal World Seller

Home / Forums Index / Hardware and OS Related Technologies / Website Technology Issues
Forum Library, Charter, Moderators: phranque

Website Technology Issues Forum

    
domain set up with my web server
domain set up
jscjso




msg:3671799
 4:40 am on Jun 11, 2008 (gmt 0)

I signed up a domain name with Google/GoDaddy, I have Abyss webserver running on my Vista.

I went to Google/GoDaddy Domain control panel to set these:

DNS servers: NS51.domaincontrol.com, NS52.domaincontrol.com
ARecord @ my_IP_address
CNAME www www.mydomain.com

Then I went to my router to set my_IP_address forwarding to 80/80 ports. My Abyss webserver is using port 80.

When I do nslookup -type=a mydomain.com in my cmd line, I get

Name: mydomain.com
Address: my_IP_address

In order to eliminate loopback concern. I use a different PC to browse in a different ISP line to look for mydomain.com and www.mydomain.com. I cannot find it. Can anyone tell me what goes wrong here? Or any direction for me to debug this?

 

JohnSka7




msg:3673119
 3:26 pm on Jun 12, 2008 (gmt 0)

Depending on who you host is, they may block port 80. Do you have a regular hosting account with your ISP, or a business account?

I know for my testing server, I have to use port 81.

jscjso




msg:3674237
 5:33 pm on Jun 13, 2008 (gmt 0)

I have a regular ISP account with Verizon FIOS. My external IP address is a dynamic one. However, I do not turn off my router because of a IP phone, it runs 24/7. The external IP address does not change since months ago.

Before I change the port number from 80. The LAN access works for both browsing by mydomain.com and internal IP of the server computer.

I must have done something wrong. I spent about 5 hours to change the port to other number. At first, I changed the public port from 80 to 81 in the router. This diables the LAN access and the WAN access still not working. Then I change the port in Abyss to 81, router public and private ports to 81. There is not luck.

Can you tell me where you change the port number to make your test server work? I also tried port 79, port 8000. No luck.

jscjso




msg:3674238
 5:33 pm on Jun 13, 2008 (gmt 0)

I have a regular ISP account with Verizon FIOS. My external IP address is a dynamic one. However, I do not turn off my router because of a IP phone, it runs 24/7. The external IP address does not change since months ago.

Before I change the port number from 80. The LAN access works for both browsing by mydomain.com and internal IP of the server computer.

I must have done something wrong. I spent about 5 hours to change the port to other number. At first, I changed the public port from 80 to 81 in the router. This diables the LAN access and the WAN access still not working. Then I change the port in Abyss to 81, router public and private ports to 81. There is not luck.

Can you tell me where you change the port number to make your test server work? I also tried port 79, port 8000. No luck.

Global Options:
 top home search open messages active posts  
 

Home / Forums Index / Hardware and OS Related Technologies / Website Technology Issues
rss feed

All trademarks and copyrights held by respective owners. Member comments are owned by the poster.
Terms of Service ¦ Privacy Policy ¦ Report Problem ¦ About
© Webmaster World 1996-2014 all rights reserved