homepage Welcome to WebmasterWorld Guest from 54.196.159.11
register, free tools, login, search, pro membership, help, library, announcements, recent posts, open posts,
Become a Pro Member
Home / Forums Index / Hardware and OS Related Technologies / Linux, Unix, and *nix like Operating Systems
Forum Library, Charter, Moderators: bakedjake

Linux, Unix, and *nix like Operating Systems Forum

    
VSFTP is not starting
FTP,CENTOS,plesk,ssh,install, vsftp
andy106




msg:4262597
 4:12 am on Feb 4, 2011 (gmt 0)

Hi everyone, I have my own dedicated server and for some very weird reason(s) it just stopped working, so I ran yum remove vsftp and I also re installed it again using yum, but now when I run service vsftpd stop it comes bas as FAILED and when I run the service vsftpd start it still fails.

so I decided to take a peek into the config file so I typed:
vi /usr/sbin/vsftpd /etc/vsftpd/vsftpd.conf

and here is what I get:

^?ELF^B^A^A^@^@^@^@^@^@^@^@^@^C^@>^@^A^@^@^@pq^@^@^@^@^@^@@^@^@^@^@^@^@^@<98>ø^A^@^@^@^@^@^@^@^@^@@^@8^@^H^@@^@^\^@^
[^@^F^@^@^@^E^@^@^@@^@^@^@^@^@^@^@@^@^@^@^@^@^@^@@^@^@^@^@^
@^@^@À^A^@^@^@^@^@^@À^A^@^@^@^@^@^@^H^@^@^@^@^@^@^@^C^@^@
^@^D^@^@^@^@^B^@^@^@^@^@^@^@^B^@^@^@^@^@^@^@^B^@^@^@^@^@^@^\^@^@^@^@^@^@^@^\^@^@^@^@^@^@^@^A^@^@^@^@^@^@^@^A^@^@^@^E^@
^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@´ã^A^@^@^@^@^@´ã^A^@^@^@^@^@^@^@ ^@^@^@^@^@^A^@^@^@^F^@^@^@¸ã^A^@^@^@^@^@¸ã!
^@^@^@^@^@¸ã!^@^@^@^@^@Ø^S^@^@^@^@^@^@h%^@^@^@^@^@^@^@^@ ^@^@^@^@^@^B^@^@^@^F^@^@^@èã^A^@^@^@^@^@èã!
^@^@^@^@^@èã!^@^@^@^@^@^@^B^@^@^@^@^@^@^@^B^@^@^@^@^@^@^H^@^@^@^@^@^@^@^D^@^@^@^D^@^@^@^\^B^@^@^@^@^@^@^\^B^@^@^@^@^@^@^\^B^@^@^@^@
^@^@ ^@^@^@^@^@^@^@ ^@^@^@^@^@^@^@^D^@^@^@^@^@^@^@Påtd^D^@^@^@¸¥^A^@^@^@^@^@¸¥^A^@^@^@^@^@¸¥^A^@^@^@^@^@¬^M^@^@^@^@^@^@¬^M^@^@^@^
@^@^@^D^@^@^@^@^@^@^@Qåtd^F^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^H^@
^@^@^@^@^@^@/lib64/ld-linux-x86-64.so.2^@^D^@^@^@^P^@^@^@^A^@^@^@GNU^@^@^@^@^@^B^@^@^@^F^@^
@^@ ^@^@^@^@^@^@^@a^@^@^@§^@^@^@^P^@^@^@
^@^@^@aX<8c>^F^@<85>`^X"ª^B@<81><90> A^B^T^D<80>^@^BAA^D"ð3@Iª^B<84>B^@^@ 0^D
(^PK$a<8a>^RD^@<82>$^@è^D<80>^A"P^@^U^@^F<88>@¦À <82>^@<90>@^A<80>
@ @ @ @ @ @ @


I tried to remove and install it again and I still get this config How can I fix this issue? any help is appreciated.

[edited by: engine at 9:17 am (utc) on Feb 4, 2011]
[edit reason] formatting [/edit]

 

lammert




msg:4262657
 8:32 am on Feb 4, 2011 (gmt 0)

You accidentally also loaded the executable in the editor. Instead of

vi /usr/sbin/vsftpd /etc/vsftpd/vsftpd.conf

you should type

vi /etc/vsftpd/vsftpd.conf

Global Options:
 top home search open messages active posts  
 

Home / Forums Index / Hardware and OS Related Technologies / Linux, Unix, and *nix like Operating Systems
rss feed

All trademarks and copyrights held by respective owners. Member comments are owned by the poster.
Home ¦ Free Tools ¦ Terms of Service ¦ Privacy Policy ¦ Report Problem ¦ About ¦ Library ¦ Newsletter
WebmasterWorld is a Developer Shed Community owned by Jim Boykin.
© Webmaster World 1996-2014 all rights reserved