homepage Welcome to WebmasterWorld Guest from 54.227.67.175
register, free tools, login, search, subscribe, help, library, announcements, recent posts, open posts,
Pubcon Platinum Sponsor 2014
Visit PubCon.com
Home / Forums Index / Code, Content, and Presentation / JavaScript and AJAX
Forum Library, Charter, Moderator: open

JavaScript and AJAX Forum

    
jquery slideshow: on hitting prev link, previous slide shows then disa
slideshow using jquery cycle plugin - content issues
KittyMartyr




msg:4467363
 9:35 pm on Jun 19, 2012 (gmt 0)

I have a slideshow based on the jquery cycle plugin at [conklin.com...]
The first slide is a picture of a couple with a baby outdoors in a field. When the slideshow first loads, in Chrome and FF, if you click the back link on the second slide (guy on roof), the first slide shows the content until it's completely loaded, then it goes blank. This remains the case until the next slide loads automatically. Then you can hit the back button and the first slide is okay. On IE 8 a similar thing occurs: using the back button causes the first slide to be skipped over entirely, the show goes to the last slide in the sequence, which is a picture of a woman planting flowers. This seems to happen only when the slideshow first initializes, if you let it go through a full rotation then you can go back and forth all you want and everything shows up okay.

Here's the parameters I set in the page header:
<script type='text/javascript' src='/system/js/rollover.js'></script>
<script type='text/javascript' src='/oldDirectories/jquery/slideshows/js/jquery-161.js'></script>
<script type='text/javascript' src='/oldDirectories/jquery/slideshows/js/jquery-cycle-all-min321.js'></script>
<script type='text/javascript' src='/oldDirectories/jquery/slideshows/js/jquery-cookie.js'></script>
<script type='text/javascript' src='/oldDirectories/jquery/slideshows/js/script.js'></script>
<script type="text/javascript">
jQuery(function($) {
$(function() {
$('#slideshow').cycle({
fx: 'scrollHorz',
speed:400,
//Internet Explorer needs this to run
startingSlide:0,
pause:1,
fit:1,
width:780,
height:287,
next: '#next',
prev: '#prev',
//IE also must have timeout in last position or it screws up
timeout: 7000
//after:onAfter,

});//semi-colon
}) //no semi-colon
//
})(jQuery)
</script>

Does anybody know how to fix this?

 

Global Options:
 top home search open messages active posts  
 

Home / Forums Index / Code, Content, and Presentation / JavaScript and AJAX
rss feed

All trademarks and copyrights held by respective owners. Member comments are owned by the poster.
Home ¦ Free Tools ¦ Terms of Service ¦ Privacy Policy ¦ Report Problem ¦ About ¦ Library ¦ Newsletter
WebmasterWorld is a Developer Shed Community owned by Jim Boykin.
© Webmaster World 1996-2014 all rights reserved