homepage Welcome to WebmasterWorld Guest from 54.161.214.221
register, free tools, login, search, pro membership, help, library, announcements, recent posts, open posts,
Become a Pro Member
Home / Forums Index / Google / Google AdSense
Forum Library, Charter, Moderators: incrediBILL & jatar k & martinibuster

Google AdSense Forum

    
Ad Unit Just Disappeared
avalon37




msg:4633707
 9:51 pm on Dec 26, 2013 (gmt 0)

Has this happened to anyone else? I created an ad unit for one of the more well known fashion brands in the world. And it lives on a page for this brand. As I started looking at performance the last 30 days, I noticed that this ad unit has just disappeared from the "My Ads" area. Every other ad unit I can still find. When I go to my page and check the source code, ads are appearing and referencing this ad unit. So I ran a performance report for the last 60 days and I see where impressions essentially just ended for this ad unit almost a month ago. So AdSense is saying there have been very impressions lately - which is impossible.

I just created a new ad unit and re-tagged the appropriate page. My question is how did this ad unit disappear? Anyone else experience this before? Never a message from AdSense. Odd + it cost me lost earnings.

 

avalon37




msg:4633720
 10:49 pm on Dec 26, 2013 (gmt 0)

Forgot to mention that the ad unit was created back in February and had been live until recently without issue for 9-10 months.

Lame_Wolf




msg:4633744
 12:02 am on Dec 27, 2013 (gmt 0)

It's happened to me with link units. In the end I removed them. No point in having the code on the page if they were no longer going to display. Shame, because they were one of my best performing channels.

avalon37




msg:4633984
 10:23 pm on Dec 28, 2013 (gmt 0)

So after putting a new ad unit on this page, Google "shut it down" again within days. What I mean, is that Google still shows the ads, collects the money from the clicks and give me nada. Because in my reporting and "my ads" section this ad unit does not exist. Odd that I never got a message saying that ads on a page with content they have flagged for some reason is not allowed versus them allowing ads to run - and Google profiting 100% with no cut to me.

So I pulled all ads from the page.

netmeg




msg:4633988
 10:42 pm on Dec 28, 2013 (gmt 0)

Are you sure it isn't "hidden" ? Did you try looking for it with the hidden filter off?

avalon37




msg:4634023
 1:36 pm on Dec 29, 2013 (gmt 0)

The first ad unit that ran for 10 months or so cannot be found - not even by selecting the hidden filter. The new ad unit I created to for this controversial (in Google's eyes) page, showed impressions the first day I tagged the page. And since then shows no ad requests - which is impossible since GA numbers show a very different story and I visited the page from a variety of devices.

Essentially, Google has "banned" a specific page, but just isn't telling me about it and they are profiting from the clicks. So again, I just removed all ads from the page.

Global Options:
 top home search open messages active posts  
 

Home / Forums Index / Google / Google AdSense
rss feed

All trademarks and copyrights held by respective owners. Member comments are owned by the poster.
Home ¦ Free Tools ¦ Terms of Service ¦ Privacy Policy ¦ Report Problem ¦ About ¦ Library ¦ Newsletter
WebmasterWorld is a Developer Shed Community owned by Jim Boykin.
© Webmaster World 1996-2014 all rights reserved