homepage Welcome to WebmasterWorld Guest from 23.23.22.200
register, free tools, login, search, subscribe, help, library, announcements, recent posts, open posts,
Subscribe to WebmasterWorld
Home / Forums Index / Google / Google AdSense
Forum Library, Charter, Moderators: incrediBILL & jatar k & martinibuster

Google AdSense Forum

    
Adsense MediaBot bug?
trying to fetch files ending in .ht when they end in .html
zCat




msg:3517046
 12:17 pm on Nov 30, 2007 (gmt 0)

Just noticed this strange behavior in my logs:

211.10.xx.xxc - - [30/Nov/2007:13:05:16 +0100] "GET /some-file.html HTTP/1.0" 200 11706 "http://www.example.com/other-file.html" "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)"
66.249.72.210 - - [30/Nov/2007:13:05:17 +0100] "GET /some-file.ht HTTP/1.1" 404 2390 "-" "Mediapartners-Google"
66.249.72.210 - - [30/Nov/2007:13:05:18 +0100] "GET /some-file.ht HTTP/1.1" 404 2390 "-" "Mediapartners-Google"

i.e. MediaBot is dropping the "ml" from the files it's trying to fetch and getting 404 errors. Of about 1250 visits in today's file, 50 or so show this behavior.

I've set up a redirect just in case. I can't see any problem on my end which might cause this.

 

Eltiti




msg:3517121
 2:02 pm on Nov 30, 2007 (gmt 0)

Don't know if it's a related problem, but I see Google Webmaster Tools (not MediaBot!) reporting 404s for directories that Google itself has "turned into" .aspx

E.g., my site has directory www.example.com/foo/ and I see a 404 report for www.example.com/foo.aspx --which, indeed, does not exist...

[edited by: Eltiti at 2:04 pm (utc) on Nov. 30, 2007]

Global Options:
 top home search open messages active posts  
 

Home / Forums Index / Google / Google AdSense
rss feed

All trademarks and copyrights held by respective owners. Member comments are owned by the poster.
Home ¦ Free Tools ¦ Terms of Service ¦ Privacy Policy ¦ Report Problem ¦ About ¦ Library ¦ Newsletter
WebmasterWorld is a Developer Shed Community owned by Jim Boykin.
© Webmaster World 1996-2014 all rights reserved