homepage Welcome to WebmasterWorld Guest from 54.211.80.155
register, free tools, login, search, pro membership, help, library, announcements, recent posts, open posts,
Become a Pro Member
Home / Forums Index / Google / Google SEO News and Discussion
Forum Library, Charter, Moderators: Robert Charlton & aakk9999 & brotherhood of lan & goodroi

Google SEO News and Discussion Forum

    
Image sitemaps problems (WMT) - Reported as None Indexed
Mentat




msg:4663869
 4:15 pm on Apr 17, 2014 (gmt 0)

After this topic [webmasterworld.com] I remembered an old problem: valid image sitemap submitted, none reported as indexed.

[i.imgur.com...]

Only one subdomain (old sitemaps) are reporting as indexed.
This one is on CDN (subdomain verifid in WMT)

[i.imgur.com...]

The images are all present in Google Image Search, but not reported as indexed in WMT!

<urlset xmlns="http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9" xmlns:image="http://www.google.com/schemas/sitemap-image/1.1" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:schemaLocation="http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9 http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9/sitemap.xsd">
<url>
<loc>http://subdomain.domain.net/xxx.html</loc>
<lastmod>2014-02-25T05:19:28+00:00</lastmod>
<changefreq>weekly</changefreq>
<priority>0.5</priority>
<image:image>
<image:loc>http://subdomain.domain.net/___xxx.jpg</image:loc>
<image:caption>XXXXX</image:caption>
<image:title>YYYYYYY</image:title>
</image:image>
<image:image>
<image:loc>http://subdomain.domain.net/___xxx1.jpg</image:loc>
<image:caption>XXXXX 1</image:caption>
<image:title>YYYYYYY 1</image:title>
</image:image>
</url>
.....


I'm the only one with this problem?

I've checked for robots.txt or nofollow,noindex x-headers.
No problem.

 

aakk9999




msg:4664417
 4:44 pm on Apr 19, 2014 (gmt 0)

The images are all present in Google Image Search, but not reported as indexed in WMT!

This would mean that in fact the images are indexed, only that WMT is reporting indexed images incorrectly.

WMT is often buggy so if your image is in Image Search, I would not worry too much what WMT says on whether it is indexed or not.

Mentat




msg:4664434
 7:05 pm on Apr 19, 2014 (gmt 0)

I know, and I have a hunch.
I've modified the sitemaps, waiting for results...

Mentat




msg:4664572
 6:21 pm on Apr 20, 2014 (gmt 0)

Ok, problem fixed...
What you need to know:

1. The images from the Sitemap must be in the listed page.

This was a problem for me, as the images where listed into a gallery with thumbnails.

Now I list every page of the gallery + the image.

2. If the image is hosted on a different domain (ex CDN), you must have that exact domain/subdomain verified in WMT.

Problem fixed!

aakk9999




msg:4665320
 5:38 pm on Apr 23, 2014 (gmt 0)

Thank you on reporting back, good to know this!

Global Options:
 top home search open messages active posts  
 

Home / Forums Index / Google / Google SEO News and Discussion
rss feed

All trademarks and copyrights held by respective owners. Member comments are owned by the poster.
Home ¦ Free Tools ¦ Terms of Service ¦ Privacy Policy ¦ Report Problem ¦ About ¦ Library ¦ Newsletter
WebmasterWorld is a Developer Shed Community owned by Jim Boykin.
© Webmaster World 1996-2014 all rights reserved