homepage Welcome to WebmasterWorld Guest from 54.197.65.82
register, free tools, login, search, pro membership, help, library, announcements, recent posts, open posts,
Become a Pro Member
Home / Forums Index / Google / Google SEO News and Discussion
Forum Library, Charter, Moderators: Robert Charlton & aakk9999 & brotherhood of lan & goodroi

Google SEO News and Discussion Forum

    
"Detected New Page" Message in Webmaster Tools
Content_ed

5+ Year Member



 
Msg#: 4398765 posted 6:53 pm on Dec 16, 2011 (gmt 0)

I've been writing about 301'ing pages off my Pandalized sites as an experiment in another thread. Today I got a message in my WebMaster Tools account saying:

The URL www.pandalized.com/page.html is no longer appearing in Google search results because our algorithms have selected www.freshsite.com/page.html instead. Please see this Help Center article for more information about this message.


So I went back and checked my 301's with LiveHttp headers again, and as long as I invoke Private Browsing to turn off cache and all that, I get back 301's every time.

Anybody else ever get a message like this?

 

tedster

WebmasterWorld Senior Member tedster us a WebmasterWorld Top Contributor of All Time 10+ Year Member



 
Msg#: 4398765 posted 3:47 am on Dec 17, 2011 (gmt 0)

That's a new on for me. Did you also register the new domain in WMT?

Planet13

WebmasterWorld Senior Member planet13 us a WebmasterWorld Top Contributor of All Time Top Contributors Of The Month



 
Msg#: 4398765 posted 4:48 pm on Dec 17, 2011 (gmt 0)

Is this possibly some sort of "scraper alert" for sites then?

did you check out the Help Center article that was referenced? If so, what did it say?

g1smd

WebmasterWorld Senior Member g1smd us a WebmasterWorld Top Contributor of All Time 10+ Year Member



 
Msg#: 4398765 posted 7:09 pm on Dec 17, 2011 (gmt 0)

Didn't Google announce something about this a few weeks ago? - was it something similar and I didn't read the question closely enough?

Content_ed

5+ Year Member



 
Msg#: 4398765 posted 11:38 pm on Dec 17, 2011 (gmt 0)

Didn't register the new domain in WMT yet, that may be it. The other pages I moved were between domains that were registered underthe same WMT account, maybe that's why no message there.

Funny they just mentioned the one page, though it is the highest traffic page.

Global Options:
 top home search open messages active posts  
 

Home / Forums Index / Google / Google SEO News and Discussion
rss feed

All trademarks and copyrights held by respective owners. Member comments are owned by the poster.
Home ¦ Free Tools ¦ Terms of Service ¦ Privacy Policy ¦ Report Problem ¦ About ¦ Library ¦ Newsletter
WebmasterWorld is a Developer Shed Community owned by Jim Boykin.
© Webmaster World 1996-2014 all rights reserved