homepage Welcome to WebmasterWorld Guest from 54.211.213.10
register, free tools, login, search, pro membership, help, library, announcements, recent posts, open posts,
Become a Pro Member

Home / Forums Index / Google / Google SEO News and Discussion
Forum Library, Charter, Moderators: Robert Charlton & aakk9999 & brotherhood of lan & goodroi

Google SEO News and Discussion Forum

    
New WMT sitemap "high response time" error message
travelin cat




msg:3704757
 7:04 pm on Jul 22, 2008 (gmt 0)

This is new. WMT stated this as an error:

Some URLs in the Sitemap have a high response time.
Some URLs listed in this Sitemap have a high response time. This may indicate a problem with your server or with the content of the page.

According to WMT our average load time is about 1.1 seconds. The one page the singled out seems to take about 2.0 seconds to load.

I guess this is just to tell me that this page is taking above average time, but it seems kind of useless considering the load time is still rather quick.

Interestingly enough, this is a page with just two paragraphs and no unusual content compared to the rest of the site.

 

nick279




msg:3704822
 8:33 pm on Jul 22, 2008 (gmt 0)

May be a server load issue ?

travelin cat




msg:3704918
 10:42 pm on Jul 22, 2008 (gmt 0)

Possibly. It was the only page cited.

travelin cat




msg:3704947
 11:58 pm on Jul 22, 2008 (gmt 0)

Interestingly enough the error message is now gone. Maybe at the time it was spidered there was an issue.

My initial point though was to show that WMT is flagging load time issues with a warning.

g1smd




msg:3705310
 1:18 pm on Jul 23, 2008 (gmt 0)

Interesting. Page load times are always 0.2 to 0.6 seconds for a site I have been working on since last year.

However, WMT Crawl Stats updated today, and the graph shows that sometime last week, and for one day only, page load times spiked above 2 seconds.

I have no idea if that was a hosting problem, or a bottleneck at Google's end.

skweb




msg:3705344
 1:52 pm on Jul 23, 2008 (gmt 0)

I saw the same error and it went away too. Probably G was testing a shorter load time and most servers couldn't handle it.

Reno




msg:3705533
 4:52 pm on Jul 23, 2008 (gmt 0)

I also get this "error" message from time to time at various sites -- they always go away pretty quickly without me doing anything. So far I've just assumed it's a temporary glitch and nothing to worry about, but if it continued for any length of time (over a week), I'd look into it more thoroughly...

........................

Global Options:
 top home search open messages active posts  
 

Home / Forums Index / Google / Google SEO News and Discussion
rss feed

All trademarks and copyrights held by respective owners. Member comments are owned by the poster.
Home ¦ Free Tools ¦ Terms of Service ¦ Privacy Policy ¦ Report Problem ¦ About ¦ Library ¦ Newsletter
WebmasterWorld is a Developer Shed Community owned by Jim Boykin.
© Webmaster World 1996-2014 all rights reserved