homepage Welcome to WebmasterWorld Guest from 54.161.236.92
register, free tools, login, search, pro membership, help, library, announcements, recent posts, open posts,
Become a Pro Member
Home / Forums Index / Google / Google SEO News and Discussion
Forum Library, Charter, Moderators: Robert Charlton & aakk9999 & brotherhood of lan & goodroi

Google SEO News and Discussion Forum

    
Webmaster Tools shows sitelinks but they're not in the SERPs
hugo_guzman




msg:3563206
 9:11 pm on Jan 31, 2008 (gmt 0)

When I log into Google Webmaster Tools and check to see if my site has sitelinks, it shows eight sitelinks that are supposedly live. However, these links never actually show up when I perform a search in Google.

I've tried branded terms and non-branded terms that match the actual sitelinks pages showing up in Webmaster Tools, but nothing seems to work.

Has anyone ever experienced this? Is it somehow a glitch?

 

tedster




msg:3563217
 9:31 pm on Jan 31, 2008 (gmt 0)

No, it's not a glitch - in fact it's very common. The list you see in Webmaster Tools is what the generation part of the algo has chosen to display -- IF the rest of the algo determines to display sitelinks at all for some search or other.

The most common query to display sitelinks is the domain name - with or without the tld extension. But even searching on those most closely associated terms, there's still no certainty that the sitelinks will be displayed.

[edited by: tedster at 12:21 am (utc) on Feb. 1, 2008]

hugo_guzman




msg:3563234
 10:02 pm on Jan 31, 2008 (gmt 0)

Thanks for the feedback, Tedster!

fishfinger




msg:3563356
 12:02 am on Feb 1, 2008 (gmt 0)

Yeah, I got very excited the first time I saw this in w/master tools... then it wasn't there in Google.

lukewd




msg:3563360
 12:06 am on Feb 1, 2008 (gmt 0)

same here, got the links in WMT, but no links in serps for any keyword combinations :( major let down.

Robert Charlton




msg:3563588
 7:31 am on Feb 1, 2008 (gmt 0)

A domain has got to be dominant for a particular query to get Sitelinks. I haven't come up with a simple description of how dominant, though. Each time I think I've figured it out, I come up with an exception.

Reilly




msg:3563646
 8:48 am on Feb 1, 2008 (gmt 0)

today my sitelinks in gwt dissappeared again - damn never saw them ... - i hope they will come back...

lukewd




msg:3563649
 9:09 am on Feb 1, 2008 (gmt 0)

mine too, just checked them abobut 8 hours ago, all fine, but now gone! very odd.

maybe they have decided to only display them in WMT if they are likely to appear in the serps...

dmaniatis




msg:3563667
 10:01 am on Feb 1, 2008 (gmt 0)

maybe they have decided to only display them in WMT if they are likely to appear in the serps...

Not true in my case. They have disappeared from GWT for all my sites even ones that DO have sitelinks for a given search in Google.

Reilly




msg:3563773
 12:38 pm on Feb 1, 2008 (gmt 0)

strange - i tried all searches and all keywords out of my logfiles and NOTHING - i can't see them - ARGHHH

Bewenched




msg:3563802
 1:18 pm on Feb 1, 2008 (gmt 0)

the ones that show up to me are either so old, non relavent or scraper links. All the good ones .. the ones I get google alerts about never show up in WMT and havn't for 2 years now.

Wish there was a way to disassociate our site from some of the links that do appear.

ecmedia




msg:3564133
 6:10 pm on Feb 1, 2008 (gmt 0)

I actually saw them a week ago in the serps and took a snapshot but don't see them now. Probably a glitch. I am not sure that they somehow bring more traffic.

rafiq




msg:3572023
 12:56 am on Feb 12, 2008 (gmt 0)

Had sitelinks disappear then reappear too, anyone figure out how to get it to display in the serps yet?

Asia_Expat




msg:3572573
 7:10 am on Feb 12, 2008 (gmt 0)

Sorry rafiq, I'm to busy working on my time machine. The radiation burns really hurt.

cyber49




msg:3586673
 1:11 am on Feb 28, 2008 (gmt 0)

I'm having the OPPOSITE problem, for over a week. sitelinks show for top search phrases, wow I'm lucky. Want to tweak them and remove the irrelevant one, but Webmaster Tools claims Google hasn't assigned any!

I'm srring this on 3 domains, wit hthe longet for a week now. At one point i looged out pf Personal search and the sitelinks disappeared, and I thought I had it figured out.

The next day though, sitelinks were back, even logged out, and they've stayed there, just not in WMT - bummer.

tedster




msg:3586680
 1:22 am on Feb 28, 2008 (gmt 0)

This phenomenon -- Sitelinks in the SERPs but not in WebmasterTools -- just started to be reported this past week s many sites started seeing Sitelinks in the SERPs for the first time. I'm assuming tht it's just a time lag that will get sorted out.

We've got a thread dedicated to that discussion, so I'm going to lock this one and take the future posting over to the newer thread:

Google Adds Sitelinks for a New Batch of Websites [webmasterworld.com]

Global Options:
 top home search open messages active posts  
 

Home / Forums Index / Google / Google SEO News and Discussion
rss feed

All trademarks and copyrights held by respective owners. Member comments are owned by the poster.
Home ¦ Free Tools ¦ Terms of Service ¦ Privacy Policy ¦ Report Problem ¦ About ¦ Library ¦ Newsletter
WebmasterWorld is a Developer Shed Community owned by Jim Boykin.
© Webmaster World 1996-2014 all rights reserved