homepage Welcome to WebmasterWorld Guest from 54.205.207.53
register, free tools, login, search, pro membership, help, library, announcements, recent posts, open posts,
Become a Pro Member
Home / Forums Index / Google / Google SEO News and Discussion
Forum Library, Charter, Moderators: Robert Charlton & aakk9999 & brotherhood of lan & goodroi

Google SEO News and Discussion Forum

    
Verification Error on Google Webmaster Tools
a glitch just on my account, or is it affecting others?
RedTCat

5+ Year Member



 
Msg#: 3409017 posted 11:08 pm on Jul 30, 2007 (gmt 0)

This has been a recent topic, but no replies offered an answer and the topic is now expired [webmasterworld.com...]

I have 14 sites on Google WT and for the past week have got the message: "Our system experienced a temporary problem while accessing verification data for some of your sites." for all but one site. All the sites are working, verification codes etc in place, no technical or other reason on the servers for anything not to work.

Also a non-existent site: "http:///" has apeared in my dashboard list...

Is this a glitch just on my acount or is it affecting others?

[edited by: Robert_Charlton at 12:24 am (utc) on July 31, 2007]
[edit reason] made link live [/edit]

 

zaaron

5+ Year Member



 
Msg#: 3409017 posted 7:02 am on Jul 31, 2007 (gmt 0)

Hi,

For me too!

From 2 days i see this message and G not fetched my site maps from 25.07 strange behavior.

adfree

WebmasterWorld Senior Member 10+ Year Member



 
Msg#: 3409017 posted 8:45 am on Aug 8, 2007 (gmt 0)

Still today, seems to be something big.

Pass the Dutchie

10+ Year Member



 
Msg#: 3409017 posted 9:01 am on Aug 8, 2007 (gmt 0)

RedTCat - This is happening to my sites too. These sites are well established (4-5 years), clean, PR4-6 whitehat etc. I submitted them all to Google's Webmaster Tools 4 weeks ago and since that time I have received the same errors you describe. I have also had errors reported for many pages not found (including home page) supposidly due to robots.txt which is correctly configured and recognised by G. I also have errors with site map not being found.

I have also had the home pages and now many internal pages removed from Google's index. As such traffic has sunk to a new all time low.

Can you tell me if there are any pages (especially home pages) not being diplayed when you search for site:www.example.com

I have a feeling that if your Homepage has been removed from the index then Google will not be able to locate your robots.txt or sitemap.

SixTimesEight

5+ Year Member



 
Msg#: 3409017 posted 1:26 pm on Aug 8, 2007 (gmt 0)

I had this same problem a couple weeks ago.

I deleted the "http:///" entry and all returned to normal.

Later that same day the "http:///" entry returned and it was back to the verification errors. I deleted it again and everything has been fine since.

I assumed the "http:///" got entered while I was adding sites to my account and hit the back button after submitting the form.

fishfinger

5+ Year Member



 
Msg#: 3409017 posted 3:02 pm on Aug 8, 2007 (gmt 0)

Having the same problem on one site that just won't verify with metatag or html file. Well established PR4 with 100 pages in Google but new to sitemaps.

Xstnva

5+ Year Member



 
Msg#: 3409017 posted 3:03 pm on Aug 8, 2007 (gmt 0)

OMG! I did not even notice the "HTTP:///" but as soon as I deleted it, everything went back to normal. What's up with that!

netmeg

WebmasterWorld Senior Member netmeg us a WebmasterWorld Top Contributor of All Time 5+ Year Member Top Contributors Of The Month



 
Msg#: 3409017 posted 3:04 pm on Aug 8, 2007 (gmt 0)

Give it a day or two? I frequently find that verification problems in GWT disappear after a day or two.

Pass the Dutchie

10+ Year Member



 
Msg#: 3409017 posted 7:09 pm on Aug 8, 2007 (gmt 0)

its been 10 days for me now.

seanpecor

10+ Year Member



 
Msg#: 3409017 posted 12:01 pm on Aug 9, 2007 (gmt 0)

Yes this bug has been present since July 26th. I can remove the extraneous "http://" site setting and after repeated attempts I'm able to re-verify the site.

The strangeness is also evident on the Preferred Domain section. Despite being verified for all other sections, when I visit the Preferred Domain page, it considers my site un-Verified. If I leave that page, all is well in the other sections. However, if I attempt to Verify on the Preferred Domain page then it blows away my Verification for all other WMT sections.

There are repeated posts going back weeks on Google's groups WMT forum, with absolutely no response from anyone at Google in the forums. Yay.

Sean

Pass the Dutchie

10+ Year Member



 
Msg#: 3409017 posted 2:33 pm on Aug 9, 2007 (gmt 0)

The strangeness is also evident on the Preferred Domain section. Despite being verified for all other sections, when I visit the Preferred Domain page, it considers my site un-Verified. If I leave that page, all is well in the other sections. However, if I attempt to Verify on the Preferred Domain page then it blows away my Verification for all other WMT sections.

Same problem here apart from the fact that I have deleted "http:///" four times but it keeps returning for one domain. Four of my sites home pages have been removed from the index for 11 days now and I have assumed this was why I am getting the varification errors.

[edited by: Pass_the_Dutchie at 2:34 pm (utc) on Aug. 9, 2007]

Global Options:
 top home search open messages active posts  
 

Home / Forums Index / Google / Google SEO News and Discussion
rss feed

All trademarks and copyrights held by respective owners. Member comments are owned by the poster.
Home ¦ Free Tools ¦ Terms of Service ¦ Privacy Policy ¦ Report Problem ¦ About ¦ Library ¦ Newsletter
WebmasterWorld is a Developer Shed Community owned by Jim Boykin.
© Webmaster World 1996-2014 all rights reserved