homepage Welcome to WebmasterWorld Guest from 54.205.119.163
register, free tools, login, search, subscribe, help, library, announcements, recent posts, open posts,
Subscribe to WebmasterWorld
Home / Forums Index / Google / Google SEO News and Discussion
Forum Library, Charter, Moderators: Robert Charlton & aakk9999 & brotherhood of lan & goodroi

Google SEO News and Discussion Forum

    
Home Crawl date not updating in Webmaster Tools
Northwynd




msg:3189579
 3:29 pm on Dec 15, 2006 (gmt 0)

Hello,

Our home page crawl date doesn't seem to be updating. Webmaster Tools shows a date of Nov. 4, 2006. Is anyone else seeing any issues with this?

This is my first post, so please be gentle with me ; )

Thanks for any help/advice.

 

OutdoorMan




msg:3190147
 1:18 am on Dec 16, 2006 (gmt 0)

How about the cache date? Is it any different from the date in WT?

O_at_TT




msg:3202158
 8:42 pm on Dec 28, 2006 (gmt 0)

I am seeing the same thing here.

" Home page crawl:
Googlebot last successfully accessed your home page on Nov 18, 2006. "

Yet my logs show that the googlebot has been downloading my home page several times in the last days. Other parts of the webmaster tools seem to be accurate and up to date, like Crawl rate.

AndyA




msg:3202162
 8:57 pm on Dec 28, 2006 (gmt 0)

I haven't trusted Webmaster Tools to reflect accurate information for some time. There are ongoing issues with site verification, where previously verified sites suddenly need to be verified again, then when verification is attempted, it won't work.

Then there's the scary "There are no pages from your site listed in Google's index." (I paraphrased.) After you recover from your heart attack upon seeing this message, you find that there are indeed pages indexed, so the message is wrong (thankfully).

Google also lists a page on my site as having the highest Page Rank, when it makes absolutely no sense that page would rank higher than the home page, or quite a few other pages for that matter. In fact, according to Yahoo, only one inbound link on a PR4 site links to it. All other links are internal. It just doesn't compute.

vanessafox




msg:3203255
 9:29 pm on Dec 29, 2006 (gmt 0)

The verification and indexing status display should now be fixed. Please let me know (post here or in the Google Group or send me a sticky mail with your site) if you continue to have trouble with either.

Andy, if you could send me a sticky mail with your site, I can take a look at the PageRank issue you mention. The information we show regarding the page with the highest PageRank tends to be more up-to-date than the toolbar PageRank, so it is likely correct, even if its seems unusual, but I'm happy to take a closer look and verify that.

Global Options:
 top home search open messages active posts  
 

Home / Forums Index / Google / Google SEO News and Discussion
rss feed

All trademarks and copyrights held by respective owners. Member comments are owned by the poster.
Home ¦ Free Tools ¦ Terms of Service ¦ Privacy Policy ¦ Report Problem ¦ About ¦ Library ¦ Newsletter
WebmasterWorld is a Developer Shed Community owned by Jim Boykin.
© Webmaster World 1996-2014 all rights reserved