homepage Welcome to WebmasterWorld Guest from 54.227.141.230
register, free tools, login, search, subscribe, help, library, announcements, recent posts, open posts,
Subscribe to WebmasterWorld

Home / Forums Index / Code, Content, and Presentation / Apache Web Server
Forum Library, Charter, Moderators: Ocean10000 & incrediBILL & phranque

Apache Web Server Forum

    
apache 2 new install
my images won't load?
jamie




msg:1521811
 9:21 am on May 8, 2004 (gmt 0)

hi just set up apache 2 for the first time (redhat enterprise, everything by rpm) and my images won't load?

i have created a simple html file with a logo in it, but although i can see the title of the page and view source correctly, the image just won't load. the paths are correct.

is there some content setting i have to change?

much appreciate the help

added: i have just seen the following in the error_log

Permission denied: file permissions deny server access: /var/www/sites/mysite/htdocs/logo_big.gif

and am not sure what it refers to

 

Nick_W




msg:1521812
 9:31 am on May 8, 2004 (gmt 0)

Check the permissions of that directory and the images. If you created the dir or images as root, you prolly dont have the correct perms on them...

chmod -R 755 /var/www/sites/mysite/htdocs/

Should do it I think...

Nick

jamie




msg:1521813
 11:14 am on May 8, 2004 (gmt 0)

hi nick,

thanks - it was exactly that :-)

and there i was thinking i was a bit of a *nix guru - lol

Nick_W




msg:1521814
 11:17 am on May 8, 2004 (gmt 0)

Cool!

You might need to change ownership also, if you wish to edit files etc in that dir as your normal user: chown -R username /dir

Nick

Global Options:
 top home search open messages active posts  
 

Home / Forums Index / Code, Content, and Presentation / Apache Web Server
rss feed

All trademarks and copyrights held by respective owners. Member comments are owned by the poster.
Terms of Service ¦ Privacy Policy ¦ Report Problem ¦ About
© Webmaster World 1996-2014 all rights reserved