homepage Welcome to WebmasterWorld Guest from 54.205.207.53
register, free tools, login, search, pro membership, help, library, announcements, recent posts, open posts,
Become a Pro Member
Home / Forums Index / Code, Content, and Presentation / CSS
Forum Library, Charter, Moderators: not2easy

CSS Forum

    
background not displaying correctly
LateNight

10+ Year Member



 
Msg#: 6125 posted 6:57 am on Mar 31, 2005 (gmt 0)

My site has had a background issue with non-IE browsers - NetScape, FireFox. I deducted the issue was with the css a firm created for my site. I fixed the background issue by changing some css :

background: url(graphic.jpg) left top scroll repeat-x;

...I changed it to:

background: url(graphic.jpg) repeat;

It appears to have fixed it. I am just curious as to what the original format was accomplishing and why it worked only in IE? - Thanks

 

Dran

5+ Year Member



 
Msg#: 6125 posted 10:35 am on Mar 31, 2005 (gmt 0)

repeat-x repeats across the horizontal but not down the vertical. repeat-y does the opposite, only repeating down the vertical.

It is useful in some cases where you do not want the background to repeat horizontally or vertically.

It should work cross-browser thought!

you could also set no-repeat so that your background is only placed once, should you require that.

LateNight

10+ Year Member



 
Msg#: 6125 posted 3:02 pm on Mar 31, 2005 (gmt 0)

The background image is 11x380 pixels. In those other browsers it would repeat the first layer across the screen; however, below that 380 pixels it would be blank?

Global Options:
 top home search open messages active posts  
 

Home / Forums Index / Code, Content, and Presentation / CSS
rss feed

All trademarks and copyrights held by respective owners. Member comments are owned by the poster.
Home ¦ Free Tools ¦ Terms of Service ¦ Privacy Policy ¦ Report Problem ¦ About ¦ Library ¦ Newsletter
WebmasterWorld is a Developer Shed Community owned by Jim Boykin.
© Webmaster World 1996-2014 all rights reserved