homepage Welcome to WebmasterWorld Guest from 23.22.179.210
register, free tools, login, search, pro membership, help, library, announcements, recent posts, open posts,
Pubcon Platinum Sponsor 2014
Home / Forums Index / Hardware and OS Related Technologies / Linux, Unix, and *nix like Operating Systems
Forum Library, Charter, Moderators: bakedjake

Linux, Unix, and *nix like Operating Systems Forum

    
Networking problem
Help please
mack




msg:910306
 6:27 am on Oct 29, 2002 (gmt 0)

Ok here's the situation.

Windows xp home edition conected to internet through a dial up modem. System has a network card installed. Cable goes from network card to hub, then another cable from hub to another pc running suse linux 8.0

The win xp machine has sucessfully configured the network card and the linux system has also said it has configured the card. I am unable to access the web through the linux machine. About a month ago I was using linux quite a lot and was able to use the internet using the same method described above. I have since re-installed linux in the machine and am unable to gain net access.

Any tips on trouble shooting this before I pull my hair out.

 

mack




msg:910307
 6:55 am on Oct 29, 2002 (gmt 0)

Hope no one minds the bump up, the active posts played games on me :)

digitalghost




msg:910308
 7:38 am on Oct 29, 2002 (gmt 0)

What kind of hub? Does it have a reset button?

mack




msg:910309
 8:31 am on Oct 29, 2002 (gmt 0)

it's a netgear ds104

It doesnt have a reset button.

incywincy




msg:910310
 9:04 am on Oct 29, 2002 (gmt 0)

have you set up the defualt gateway on the linux machine to be the ip address of the xp machine?

can the linux box see the xp box ok?

mack




msg:910311
 9:18 am on Oct 29, 2002 (gmt 0)

neither box can see the other.

The biggest problem I am having is that there is so much software in linux that doesnt talk to each other, let alone another system. But we shall blame windows anyway :)

incywincy




msg:910312
 9:27 am on Oct 29, 2002 (gmt 0)

not very scientific but try powering down then up the network hub.

i had this problem once and powering the hub on then off fixed things!

Global Options:
 top home search open messages active posts  
 

Home / Forums Index / Hardware and OS Related Technologies / Linux, Unix, and *nix like Operating Systems
rss feed

All trademarks and copyrights held by respective owners. Member comments are owned by the poster.
Home ¦ Free Tools ¦ Terms of Service ¦ Privacy Policy ¦ Report Problem ¦ About ¦ Library ¦ Newsletter
WebmasterWorld is a Developer Shed Community owned by Jim Boykin.
© Webmaster World 1996-2014 all rights reserved