homepage Welcome to WebmasterWorld Guest from 54.198.148.191
register, free tools, login, search, subscribe, help, library, announcements, recent posts, open posts,
Subscribe to WebmasterWorld

Home / Forums Index / Yahoo / Deprecated - Altavista, Alltheweb.com
Forum Library, Charter, Moderator: open

Deprecated - Altavista, Alltheweb.com Forum

    
antispam filter or an algo change?
dramatic ranking change
starec




msg:225125
 6:53 pm on Sep 28, 2001 (gmt 0)

I just saw a decrease in the lycos traffic for my site and when searching for the reasons behind I see that while all the pages of the site are in the fast index, the ranking is gone. I mean GONE.

Not even in the first 200 pages for a pretty specific 3 word search. It looks like I triggered some antispam filter, or like a some technical problem. It looks like the deeply buried new pages in the alta index problem.

From what I see it is not uniform across all my pages. For some searches, my index page comes up instead of the specific product page with all the keywords in the title...

Am I the only one?

 

starec




msg:225126
 7:12 pm on Sep 28, 2001 (gmt 0)

Ok, so I checked it more thoroughly, should have done it before the first post.

It is a minor thing, most of the pages are ok, some pages however exhibit the alta new page syndrome - they can be found only when the search is limited to my domain. The strange thing is that there is no pattern - 300 product categories are ok, and 5 are gone. They all use the same page building algo, just different product characteristics... I am sure the fast guys reading this will look into it and fix it.:)

Global Options:
 top home search open messages active posts  
 

Home / Forums Index / Yahoo / Deprecated - Altavista, Alltheweb.com
rss feed

All trademarks and copyrights held by respective owners. Member comments are owned by the poster.
Terms of Service ¦ Privacy Policy ¦ Report Problem ¦ About
© Webmaster World 1996-2014 all rights reserved