homepage Welcome to WebmasterWorld Guest from 54.234.0.85
register, free tools, login, search, pro membership, help, library, announcements, recent posts, open posts,
Become a Pro Member
Home / Forums Index / Browsers / Opera Browser Usage and Support
Forum Library, Charter, Moderator: open

Opera Browser Usage and Support Forum

    
Opera 7.x
RammsteinNicCage




msg:1583703
 9:05 pm on Nov 26, 2003 (gmt 0)

Has anyone else been having problems with Opera momentarily freezing for 5-25 seconds while loading a page? I'm not sure when this started, but it's definitely been happening on the last few versions. Maybe not as early as 7.0x or 7.1x, but I don't really remember. The problem could also be my comp, so just wanted to compare other people's results.

Jennifer

 

DrDoc




msg:1583704
 9:14 pm on Nov 26, 2003 (gmt 0)

Never had that problem with Opera.
Had similar problems with Windows, but that's a different story ;)

bakedjake




msg:1583705
 9:18 pm on Nov 26, 2003 (gmt 0)

Could be a server issue or network issue. I've seen this behavior before, but it's not limited to Opera. Generally, all browsers do this if a server is slow.

juniperwasting




msg:1583706
 9:32 pm on Nov 26, 2003 (gmt 0)

I have noticed this problem. Sometimes the page will just quit loading all together. I stop the process and reload. This usually does the trick.

victor




msg:1583707
 9:58 pm on Nov 26, 2003 (gmt 0)

I get that problem once or twice a day with Opera.

But I get it with *any* browser or ftp client or other internet connection I have. It just happens more with Opera because I use it the most.

I've tried all the things I can think of, and not found a solution.

I lookf forward to finding an answer futher down this thread :)

TGecho




msg:1583708
 12:52 am on Nov 27, 2003 (gmt 0)

Funny, that's actually the same problem I had with IE "back in the day."

I do have some minor stability issues on one of the four computers I run Opera on, but I think there's something else conflicting with it.

RammsteinNicCage




msg:1583709
 5:48 am on Nov 27, 2003 (gmt 0)

lol, it's not a Windows problem this time, because I never had it before. ;)

I don't think it's a server or network issue either. It's happening on so many different sites....

I don't have a problem with the page not loading eventually and I can't stop and reload it because it acts as if it's frozen.

But, since no one seems to be really getting the same issue as me, it's probably my computer. :\

Jennifer

Sinner_G




msg:1583710
 8:02 am on Nov 27, 2003 (gmt 0)

Strange, I've been having the same problem but thought it was something about my connection. Never as long though, usually the page continues loading after a few seconds.

DaveAtIFG




msg:1583711
 8:42 am on Dec 5, 2003 (gmt 0)

Version 7.21 gave me more of this type problem than other versions, some of them were network related too I suspect. 7.23 seems much better but...

Are you using Sun's Java Virtual Machine (the BIG download with Opera) or the M$ JVM? I suspect there were problems with Sun's Version 1.41 released about the same time as Opera 7.21. I'm presently using Sun's 1.42_02 with 7.23 and it's working very nicely!

If memory serves, the M$ JVM still has numerous security issues. Use Sun's JVM! I just won't use any M$ software for web related work except to surf my own sites to check rendering in IE. Sorry, there's too many security holes.

RammsteinNicCage




msg:1583712
 2:30 pm on Dec 5, 2003 (gmt 0)

I'm using 1.4.2_01 that came with 7.23. I'll download 1.4.2_02 now and see if that fixes the problem, but I've been wondering if there is a network problem on my comp.... When I go into network connections, there is nothing there and I'm also getting a lowid on eMule which I don't think I should be getting. I don't know if the problem is related or not. :\

The site that seems to give me the most trouble is hotmail, but I also hang on a lot of other sites.

Jennifer

caine




msg:1583713
 2:38 pm on Dec 5, 2003 (gmt 0)

i've been using 7.x for about 6 months now, and i am happy with it.

The only time i see funny happenings, is with NIS involved!

RammsteinNicCage




msg:1583714
 3:56 pm on Dec 5, 2003 (gmt 0)

So far so good. I did notice when I went to hotmail that the page still took about 30 seconds to load because it got hung up on an ad, I'm wondering if that had something to do with it....

Jennifer

DaveAtIFG




msg:1583715
 8:43 pm on Dec 5, 2003 (gmt 0)

Opera's pop-up blocker works flawlessly for me. If you haven't tried it...

Global Options:
 top home search open messages active posts  
 

Home / Forums Index / Browsers / Opera Browser Usage and Support
rss feed

All trademarks and copyrights held by respective owners. Member comments are owned by the poster.
Home ¦ Free Tools ¦ Terms of Service ¦ Privacy Policy ¦ Report Problem ¦ About ¦ Library ¦ Newsletter
WebmasterWorld is a Developer Shed Community owned by Jim Boykin.
© Webmaster World 1996-2014 all rights reserved