homepage Welcome to WebmasterWorld Guest from 54.167.182.201
register, free tools, login, search, pro membership, help, library, announcements, recent posts, open posts,
Become a Pro Member
Home / Forums Index / WebmasterWorld / Website Analytics - Tracking and Logging
Forum Library, Charter, Moderators: Receptional & mademetop

Website Analytics - Tracking and Logging Forum

    
Google Analytics clashing with +1 ?
Analytics stopped - dont know, why!
pontifex

WebmasterWorld Senior Member 10+ Year Member



 
Msg#: 4420570 posted 5:28 pm on Feb 22, 2012 (gmt 0)

On February 15th our tracking via Analytics stopped. I have not changed that particular code in any way, but we have indeed added some other Javascript, including some social stuff.

I see NO errors in the debugging console, yet it is still not working right. Any ideas? Did they change anything I have missed?

Thanks, P!

 

netmeg

WebmasterWorld Senior Member netmeg us a WebmasterWorld Top Contributor of All Time 5+ Year Member Top Contributors Of The Month



 
Msg#: 4420570 posted 6:45 pm on Feb 22, 2012 (gmt 0)

Start taking off the stuff you added, one by one, and see if GA comes back?

pontifex

WebmasterWorld Senior Member 10+ Year Member



 
Msg#: 4420570 posted 11:58 pm on Feb 22, 2012 (gmt 0)

Valid suggestion, but my colleague changed his JS library for the on-page stuff... that is a lot of work! I suspect that this is the reason, yet I am puzzled that no error is shown in the debug console... it states: Javascript is fine... I say: no, it is not... hmmmm but you are right, rolling back seems like the only valid solution!

P!

enigma1

WebmasterWorld Senior Member 5+ Year Member



 
Msg#: 4420570 posted 11:49 am on Feb 23, 2012 (gmt 0)

You could save an html page from the browser as is, do modifications to the html and then upload it to the server and see when tracking works again so you don't touch the framework. It may take sometime but you could identify the problem and not waste the whole upgrade.

pontifex

WebmasterWorld Senior Member 10+ Year Member



 
Msg#: 4420570 posted 3:51 pm on Feb 23, 2012 (gmt 0)

Invested another round, updated the code and looked for the phony __utm.gif that is called with a bazillion parameters from the google-analytics.com domain... it loads from all the pages we tested.

REAL-TIME is running too, showing hundreds of active visitors on my domain. Yet the visits dashboard is empty... ZERO visits since the 15th of February... VERY strange!

Global Options:
 top home search open messages active posts  
 

Home / Forums Index / WebmasterWorld / Website Analytics - Tracking and Logging
rss feed

All trademarks and copyrights held by respective owners. Member comments are owned by the poster.
Home ¦ Free Tools ¦ Terms of Service ¦ Privacy Policy ¦ Report Problem ¦ About ¦ Library ¦ Newsletter
WebmasterWorld is a Developer Shed Community owned by Jim Boykin.
© Webmaster World 1996-2014 all rights reserved