homepage Welcome to WebmasterWorld Guest from 54.211.100.183
register, free tools, login, search, pro membership, help, library, announcements, recent posts, open posts,
Become a Pro Member

Home / Forums Index / WebmasterWorld / Website Analytics - Tracking and Logging
Forum Library, Charter, Moderators: Receptional & mademetop

Website Analytics - Tracking and Logging Forum

    
Google Analytics not showing AdWords data
rich_b

10+ Year Member



 
Msg#: 3098759 posted 9:33 am on Sep 27, 2006 (gmt 0)

I have a problem with my Google AdWords impressions and clicks not showing in Google Analytics - I know my ads are getting clicks.

The Analytics account has been set up for 3 days now and organic clicks are being shown in reports. I have enabled auto-tagging, (then disabled it and re-enabled it too). I think I have linked the analytics account to the Adwords account (I can't see a way of double checking this though).

I had a look at my ads in Google and the urls from the ads don't have any query string parameters appended to them - which I was expecting to see based on what Google Help said.

I can't work out what is wrong - does anyone have any ideas about what might be wrong or things I can try next?

 

chewy

WebmasterWorld Senior Member 10+ Year Member



 
Msg#: 3098759 posted 7:45 pm on Sep 27, 2006 (gmt 0)

Rich,

I'm having the same problem...

[webmasterworld.com...]

(and getting no reply over at the AdWords forum)

Do you have Autotagging on? (Adwords / My Account / Account Preferences)

Tracking URL seems to work best in "Edit Keyword Settings" panel - at least you can hit the V button and copy it down through out your campaign.

C.

rich_b

10+ Year Member



 
Msg#: 3098759 posted 9:00 pm on Sep 27, 2006 (gmt 0)

Hi,

Yes I have auto-tagging turned on.

I was hoping not to have to manually enter all the tags but I could try one or two of my top keyword phrases and see if that works I suppose! Thanks for the link to your thread.

*** UPDATE *** It has now started working! And I didn't do anything today apart from disable then re-enable auto tagging. Maybe the data took a while to come through or the link to the account took a while to establish? Who knows. Now I just have to solve the problem of keywords from two different campaigns appearing in the same set of reports. :)

chewy

WebmasterWorld Senior Member 10+ Year Member



 
Msg#: 3098759 posted 1:57 am on Oct 4, 2006 (gmt 0)

got it solved - somehow the footer which carried the urchin code wasn't rendering right on a key page (so the tags weren't there!), so when the adword ad was pointed at that page, no stats!

Global Options:
 top home search open messages active posts  
 

Home / Forums Index / WebmasterWorld / Website Analytics - Tracking and Logging
rss feed

All trademarks and copyrights held by respective owners. Member comments are owned by the poster.
Home ¦ Free Tools ¦ Terms of Service ¦ Privacy Policy ¦ Report Problem ¦ About ¦ Library ¦ Newsletter
WebmasterWorld is a Developer Shed Community owned by Jim Boykin.
© Webmaster World 1996-2014 all rights reserved